"Holcim" şi-a sporit cu o treime cifra de afaceri din România

Viorica Ioana
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 25 ianuarie 2007

"Holcim" şi-a sporit cu o treime cifra de afaceri din România

"Holcim România" a realizat, anul trecut, o cifră de afaceri de aproximativ 774 milioane de lei (219 milioane de euro). Astfel, compania a înregistrat o creştere cu 28% faţă de 2005, an în care cifra de afaceri a fost de 603 milioa­ne de lei (166 milioane de euro).

Directorul general al "Holcim România", Markus Wirth, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă că societatea a cheltuit, în perioada 1997-2005, 334 milioane de euro pentru investiţii. Aces­tea au fost direcţionate pe proiecte sociale şi de resurse umane, în modernizarea tehnologiei de producţie, protecţia mediului şi dezvoltarea afacerii. Cel mai mare proiect se desfăşoară la Câmpulung, unde "Holcim" a investit aproximativ 105 milioane de euro în construirea celei mai mari linii de producţie a cimentului gri din ţara noastră şi a unei hale de preomogenizare a materiilor prime. Anul trecut au fost efectuate inves­tiţii de 57 milioane de euro.

Domnul Wirth apreciază că, în 2006, piaţa românească de ciment atinge un volum total al vânzărilor de 7 milioane de tone. Pentru acest an, domnia sa estimează o creştere de circa 15% ca volum al vânzărilor de ciment.

Începând cu anul trecut, compania oferă un serviciu nou pe piaţa românească, HolFresh, un echipament mobil, cu o capacitate de 10 mc, care menţine betonul proaspăt pentru aproximativ jumătate de oră, timp suficient pentru pregătirea cofrajelor pe şantier. Acest echipament poate fi închiriat de la staţiile de betoane din Craiova şi Bucureşti.

"Holcim România" deţine, în prezent, trei fabrici de ciment în Turda, Câmpulung şi Aleşd, 15 staţii ecologice de betoane şi patru staţii de agregate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb