Hotel Palace din Băile Govora împlineşte 10 ani de la deschidere

S.B.
Companii / 7 aprilie 2023

Hotel Palace din Băile Govora împlineşte 10 ani de la deschidere

Hotel Palace, din Băile Govora, împlineşte, pe 1 mai, zece ani de la deschidere, potrivit unui comunicat al companiei, remis astăzi redacţiei.

"Tu ce faci anul acesta de 1 mai? Ce-ar fi să faci o călătorie cu adevărat memorabilă chiar în ţara noastră, într-unul dintre cele mai chic hoteluri, construit în 1911? În urmă cu exact 10 ani, în 2013, se redeschidea pentru public Hotelul Palace, aflat în inima parcului balnear din staţiunea Băile Govora, complet renovat după o existenţă tumultoasă şi redat existenţei sale strălucitoare.

Creată după un concept urbanistic unic în România, în mijlocul unui parc natural de o frumuseţe tulburătoare, o adevărară cură de pădure, staţiunea Băile Govora are efecte binefăcătoare bine documentate asupra aparatului respirator şi locomotor, un loc ideal pentru un sejur profilactic pentru imunitate. Acum Parcul Balnear din Govora este cel mai mare parc balnear din

România, cu o suprafaţă de aprox. 20 ha şi alei cu o lungime totală de 5-6 km.

În 1881, guvernul Brătianu pornea constuirea staţiunii, de la zero, în jurul izvoarelor terapetice descoperite în apropierea cătunului Prajila din Vâlcea. În zona amintită nu era altceva decât o vâlcea şi un deal superb împădurit. Mai întâi a fost amenajat dealul cu izvoarele, apoi a fost construit pavilionul de tratament şi băi şi apoi hotelul Palace, pentru a adăposti beneficiarii băilor; de jur împrejur a crescut apoi întreaga staţiune.

Hotelul Palace, acum monument istoric, a fost construit în anul 1911 de arhitectul francez Ernest Doneaud şi este un spectacol de arhitectură, o îmbinare inspirată de stiluri, de la rococo, baroc, clasic, renascentist la elemente decorative ale stilului popular românesc. Interiorul a fost decorat cu mobilă de tei, oglinzi din cristal şi candelabre din bronz. Imobilul de şapte niveluri a fost construit pe cilindri metalici, ca şi Arcul de Triumf din Bucureşti, după o tehnică de ultimă oră în epocă.

Intrând în această impresionantă clădire, eşti imediat frapat de blândeţea luminii - cu adevărat hotelul este un palat dedicat luminii! Locuind la Palace, fie şi numai o zi, este imposibil să nu remarci sentimentul de armonie pe care îl emană arhitectura, spiritul artistic al locului care completează în cel mai fericit mod aspectele terapeutice.

Semnificaţia simbolică a celor 365 de deschideri ale edificiului (uşi, ferestre etc), în număr egal cu zilele anului, se întâlneşte cu beneficiile practice şi terapeutice ale orientării sale, care permite fiecărei camere să beneficieze de lumină solară directă.

Încă de la început hotelul Palace a scris istorie: a fost primul hotel cu bază proprie de

tratament din România, dar şi primul hotel din România dotat cu lifturi de serviciu şi pentru persoane, apă caldă şi aparate de radio, fiind căutat de protipendada bucureşteană, dar şi de cea pariziană. Un hotel similar a fost construit în staţiunea Gstad din Elveţia.

La Palace, fiecare zi e o poveste vindecătoare şi în fiecare zi ai o mulţime de lucruri de făcut, fie soare, fie ploaie. Terapiile balneare au la bază ape bromurate şi iodate. Ele ameliorează şi vindecă afecţiuni din zona ORL precum inflamaţii, rinite alergice, rinite atrofice-ozena, rinosinuzite, faringoamigdalite, laringite, micoze orofaringiene, otite şi altele.

În Parcul Balnear Govora, micile alei romantice te conduc printr-o zonă unică de izvoare de ape minerale. Aici ai parte de cea mai mare varietate de ape terapeutice din România: ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase foarte concentrate, ape hipotone, sulfuroase, bicarbonate, sodice, calcice şi magneziene.

Acum zece ani, a fost nevoie de aproximativ 4 milioane de euro şi de un proiect de reabilitare pe fonduri europene pentru a reda clădirii monument - istoric nu doar faima şi strălucirea de altădată, ci şi pentru a o ridica la rang de 4 stele, exact la împlinirea unui secol de existenţă. Fondurile europene au fost obţinute prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, dar au contribuit la investiţie şi actualii proprietari.

Baza de tratament a hotelului Palace este dublată acum de o foarte atrăgătoare şi cochetă zonă SPA, cu piscine şi masaj, unde poţi alege răsfăţul saunelor şi hamanului, ineditul criosaunei sau saunei cu ierburi (herbal spa este singurul sistem de sauna caldă care permite respiraţia liberă)

Savurează deci cu stil toate acestea în mini-vacanţa de 1 mai! Pentru a marca aniversarea, Hotel Palace vine acum o oferă specială pentru perioada 28 - 30 aprilie 2023 şi îţi propune o adevărată incursiune în stilul parizian Belle Epoque. Vei avea parte de distracţie pe ritmuri pariziene cu muzica secolului XIX parizian. Pachetul include: cazare două nopţi, mic dejun şi cina bufet suedez, acces la SPA şi tratamente wellness (bazine hidroterapie - piscina, jacuzzi şi terapii gratuite la

sauna umedă, saună cu infraroşu, hammam, kneipp). Seara, cocktail şi petreceri" se arată în comunicatul Hotel Palace.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb