HP lansează primele PC-uri pentru mediul de afaceri

Comunicat HP
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 martie 2007

HP a anunţat lansarea primelor PC-uri pentru mediul de afaceri, configurate la standardele hardware ale ENERGY STAR 4.0. Impusă de Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului (EPA), ENERGY STAR 4.0 este cea mai nouă reglementare privind consumul eficient de energie.

HP demonstrează o dată în plus preocuparea pentru protecţia mediului şi devine primul producător major de PC-uri care oferă "80% eficienţă energetică" a surselor de alimentare, o componentă cheie a noilor reglementări ENERGY STAR 4.0 ce vor intra in vigoare la 20 iulie 2007.

Testele de laborator effectuate de HP au demonstrat că noile PC-uri duc la reducerea consumului de energie pentru întreg sistemul cu 52%, echivalentul economisirii a 6 până la 58 USD per PC.(1) Familia extinsă de PC-uri eficiente din punct de vedere energetic nu numai că ajută clienţii să îndeplinească reglementările din domeniu, dar reduce şi impactul negativ asupra mediului. HP a câştigat astfel rolul de lider al domeniului în furnizarea de produse special create pentru a îndeplini cerinţele mediului de business.

Noile modele HP Compaq dc5700, dc5750 şi dc7700 sunt concepute pentru a satisface cerinţele clienţilor business ai companiei în materie de management al energiei şi în ceea ce priveşte procesul de răcire. Printre avantajele oferite de aceste PC-uri putem menţiona un grad ridicat de încredere în sisteme, costuri reduse de mentenanţă şi costuri reduse pentru sistemele de aer condiţionat - toate acestea datorită gradului scăzut de căldură generată, care contribuie şi la prelungirea duratei de viaţă a sistemului.

Modelele HP Compaq dc5700 şi dc7700, deja disponibile pe piaţă, sunt dotate cu procesoare Intel Core 2TM Duo , Microsoft Windows XP Pro, hard-uri de 80 GB, memorie de1 GB şi drivere DVD/CD-RW combo, la un preţ de $899 respectiv $959.(2)

Configuraţiile ENERGY STAR 4.0 sunt disponibile şi la modelul HP Compaq dc5750, dotat cu procesor AMD AthlonTM, Microsoft Windows XP Pro, hard de 80 GB, memorie de 512 MB şi drivere DVD/CD-RW combo, la un preţ de $609.(2)

Cele trei modele HP Compaq dc5700 Business PC (CMT - Convertible MiniTower & SFF - Small Form Factor), HP Compaq dc5750 Business PC (CMT - Convertible MiniTower & SFF - Small Form Factor), HP Compaq dc7700 Business PC (CMT - Convertible MiniTower, SFF - Small Form Factor & USDT - Ultra Slim Desktop) sunt deja disponibile pe piaţa din România.

PC-urile ce îndeplinesc standardele Energy Star 4.0 vor avea in descriere la sursa de alimentare : "80Plus (4) power supply".Acestea se pot achiziţiona prin reţeaua de parteneri autorizaţi HP.

Despre HP

HP îşi concentrează activitatea pe simplificarea utilizării tehnologiei pentru toţi clienţii săi, de la consumatorii individuali până la cele mai mari organizaţii. Cu un portofoliu ce cuprinde soluţii de imprimare, calculatoare personale şi infrastructură IT, HP este una dintre cele mai mari companii IT din lume, cu un venit total de 94,1 miliarde USD pentru cele 4 trimestre fiscale care s-au încheiat la 31 ianuarie 2007

Crearea unei tradiţii în dezvoltarea de tehnologii pentru PC-uri care protejează mediul

Îndeplinirea reglementărilor ENERGY STAR 4.0 vine ca o confirmare a eforturilor constante ale HP de a dezvolta în permanenţă tehnologii inovatoare şi de a pune la dispoziţia clienţilor săi produse care să nu dăuneze mediului.

Compania colaborează îndeaproaepe cu grupări parlamentare şi alţi emmbri ai industriei pentru a promova programele de economisire a energiei şi standardele globale în domeniu. De altfel, HP a fost primul producător de PC care a sponsorizat programul 80PLUS, menit să promoveze integrarea surselor de alimentare eficiente energetic în PC-uri şi servere.

HP deţine aproximativ 50 de produse distinse cu Argint sau Bronz, înregistrate EPEAT - un instrument ce ajută clienţii să evalueze, compare şi selecteze PC-urile şi monitoarele în funcţie de impactul asupra mediului. Agenţiile federale ale SUA sunt acum obligate să cumpere produse cu marca EPEAT.

În plus, prin modelul Compaq dc5750, HP a fost primul provider din domeniu care a oferit clienţilor o opţiune eficientă din punct de vedere energetic, cu ajutorul procesorului AMD de 35 waţi şi a tehnologiei Cool "n" Quiet, menită a reduce căldura emanată de procesor şi nivelul de zgomot.

De asemenea, compania a fost prima care a furnizat sistemul S3 de management al energiei, ce reduce consumul de energie prin trecerea automată a PC-ului în stand-by după o perioadă de inactivitate. Acesta ajută la economisirea a până la 294kWh anual per PC şi intra în pachetul de bază al oricărui PC HP. Conform testelor HP, energia econimisită anual prin acest sistem este suficientă pentru a menţine aprins un bec de 75W pe durata întregului an.

Clienţii din mediul de afaceri pot, de asemenea, să aleagă dintr-o varietate de soluţii HP de eficientizare a energiei, inclusiv computere conectate la servere, care pot economisi cu până la 80% energie faţă de sistemele tradiţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb