Htss a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 27.7 milioane euro şi anunţă că, în următorii doi ani, caută să-şi suplimenteze echipa cu 50%, de la 400 la 600 de angajaţi, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
"Avem clienţi în 11 ţări din Europa Centrală şi de Vest, iar în perioada următoare dorim să ne asociem cu diverşi jucători din Europa de Nord, unde am identificat oportunităţi reale de creştere. Pentru a ne extinde prezenţa geografică, precum şi gama de produse cloud şi SaaS (Software as a Service) pe care le oferim, intenţionăm ca în următorii doi ani să ne mărim echipa cu 50%, de la 400 la 600 de angajaţi," afirmă Bogdan Dumitrescu, CEO htss.
2022, an propice pentru noi investiţii
Chiar dacă situaţia epidemiologică la nivel internaţional rămâne una incertă, htss estimează o creştere de 20% a cifrei de afaceri, până la 33.1 milioane de euro, bugetând totodată investiţii masive, de peste 5 milioane de euro, care să susţină o dezvoltare accelerată.
"Htss s-a bucurat de perioada sa de creştere organică, în care am construit fundaţia companiei, procesele, procedurile şi, cel mai important, cultura organizaţională. Suntem motivaţi ca în anii următori să accelerăm, produsele noastre se bucură de o cerere crescută în industriile cărora se adresează, indiferent că ne referim la healthcare, retail, logistică sau financiar. În acelaşi timp, căutăm să inovăm constant cu produse noi, motiv pentru care numai pentru acest an am bugetat investiţii de 5.5 milioane de euro, dintre care 4.6 milioane de euro se vor duce către dezvoltarea produselor proprii," adaugă Bogdan Dumitrescu.
Academie IT pentru proprii angajaţi
Potrivit CEO-ului htss, în cadrul companiei inovaţia este o urmare directă a accentului pus pe instruirea continuă a echipei, care se desfăşoară în cadrul Academiei interne de IT.
"Investim mult în instruirea echipelor şi acest lucru se răsfrânge în mod direct în capacitatea noastră de a inova. Avem o Academie IT pe care o folosim în scopuri interne şi care ne ajută să asimilăm rapid cele mai noi tehnologii, precum Machine Learning, Inteligenţă Artificială sau Blockchain, tehnologii pe care mai apoi să le folosim în dezvoltarea noilor noastre produse. Este bine cunoscută nevoia de resursă umană de calitate în zona IT, iar noi încercăm pe cât posibil să dezvoltăm intern aceste capabilităţi, iar mai apoi, prin pachetele salariale pe care le oferim, bonusuri şi mediul de lucru, să ne asigurăm că aceşti profesionişti rămân alături de noi pentru cât mai mult timp," adaugă Bogdan Dumitrescu.