Producătorul chinez de echipamente de telecomunicaţii Huawei a lansat, astăzi, cea de-a opta ediţie a programului "Seeds for the Future" pe care îl derulează pentru studenţii pasionaţi de tehnologie. Cursanţii din acest an vor participa la un program de opt zile cu acces online la numeroase ateliere şi prezentări despre industria TIC locală, cursuri de antreprenoriat şi proiectul de grup TECH4Good, precum şi prelegeri ţinute de profesori şi lideri ai mediului de business românesc despre studii culturale şi iniţiative antreprenoriale, menite să le completeze cunoştinţele şi să le ofere o şansă suplimentară la o carieră de succes în domeniu.
Programul "Seeds for the Future", care, începând din acest an, este un proiect educaţional derulat în cadrul Memorandumului de Înţelegere dintre Huawei România şi Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB), a început în 2008 şi se desfăşoară în prezent în 126 de ţări de pe toate continentele, inclusiv în România. Programul se adresează studenţilor şi tinerilor absolvenţi din domeniul TIC, iar scopul său este să identifice tinerele talente în domeniul tehnologiei şi să contribuie la formarea şi dezvoltarea profesională a acestora.
George Zhang, CEO-ul Huawei România, a declarat în cadrul ceremoniei de deschidere a programului: "Fiind un promotor al transformării digitale, contribuţia Huawei la accelerarea digitalizării nu s-a oprit niciodată, de la implementarea urgentă a turnurilor de semnal până la întreţinerea reţelelor, inginerii noştri fiind întotdeauna în prima linie. Prin urmare, ne-am mărit investiţiile în formarea talentelor din domeniul TIC de-a lungul anilor. Programul «Seeds for the Future», care face parte din iniţiativa ICTalent, a dus la formarea a peste 200 de studenţi din România în ultimii şapte ani, peste 60 dintre ei şi-au finalizat pregătirea în cadrul sediului Huawei din China. Anul acesta, în contextul pandemiei, programele sunt regândite pentru a oferi studenţilor mai multe informaţii despre industria TIC locală, împreună cu proiectul de grup TECH4Good şi lecţii culturale chinezeşti. Dacă vorbim de modul în care proiectul se dezvoltă, ne concentrăm, de asemenea, pe incluziune pentru a încuraja mai multe studente să participe".
La rândul său, Prof. Tudor Prisecaru, Preşedintele Senatului UPB, a spus: "Digitalizarea, de fapt, trebuie dezvoltată mult mai mult în comparaţie cu nivelul real. Am văzut multe inconveniente ale acestui grad de digitalizare a societăţii noastre. Şi dacă vrem să-l îmbunătăţim, vrem să facem upgrade-uri, asta este posibil numai cu ajutorul viitorilor ingineri. Acesta este motivul, cred, care a stat la baza conceptului de «seminţe pentru viitor». Universitatea Politehnica din Bucureşti încearcă să-şi motiveze cât mai mult studenţii şi cred că toţi cei care care au aplicat pentru acest program vor fi foarte bine pregătiţi pentru următoarea perioadă şi vor avea instrumente foarte puternice pentru a participa la construcţia noii societăţii. Le doresc mult succes studenţilor care învaţă să lucreze cu noua tehnologie, având noi posibilităţi de a deveni mult mai utilI societăţii noastre".
De când a fost lansat în 2014, în România, peste 150 de studenţi au beneficiat de programul "Seeds for the Future" iar un total de 66 de studenţi şi-au finalizat pregătirea în China.