Huawei anunţă construcţia unei fundaţii solide pentru Lumea Inteligentă din 2030

I.M.
Companii / 9 martie 2020

Huawei anunţă construcţia unei fundaţii solide pentru Lumea Inteligentă din 2030

Huawei a susţinut Conferinţa globală de transformare digitală industrială, prin streaming, în direct, conectând oaspeţi din întreaga lume, inclusiv Marea Britanie, Elveţia, SUA, Germania şi Italia, cu tema "Salut, lume inteligentă".

Conferinţa Huawei a fost organizată în ciuda anulării Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2020 din cauza focarului de coronavirus şi a prezentat cinci tendinţe ale unei lumi inteligente la 10 ani de acum încolo şi a propus o fundaţie bazată pe noi tipuri de conectivitate.

Potrivit Huawei, acest lucru va permite dezvoltarea inteligentă a unei mari varietăţi de industrii, inclusiv dezvoltarea urbană, producţia, energia, finanţele, transporturile etc. Comunitatea economică ASEAN, Shenzhen Airport Group şi alţi clienţi şi-au împărtăşit ideile şi experienţele în transformarea digitală.

În viitor, fluxurile de informaţii cu noi tehnologii, cum ar fi 5G, AI şi IoT, ne vor ajuta să construim fundamentul. Mai simplu spus, lumea anului 2030 va fi inteligentă. Pe poziţia de început a unui nou deceniu, Huawei consideră că lumea inteligentă 2030 va avea cinci caracteristici:

1. la nivel guvernamental, guvernele digitale orientate către oameni vor fi construite pentru a se adapta mai bine la traiul oamenilor;

2. la nivel economic, roboţii inteligenţi vor constitui o parte critică a forţei de muncă viitoare;

3. la nivel social, tehnologia digitală va contribui la distribuţia echilibrată şi omogenă a educaţiei, serviciilor de asistenţă medicală şi a altor resurse publice, realizând egalitatea digitală;

4. din punct de vedere cultural, oamenii vor fi eliberaţi de munca fizică grea şi de munca repetitivă obositoare, iar accentul lor va trece în mod natural de la valoarea materială la valoarea mentală;

din punct de vedere al mediului, implementarea diferitelor tehnologii digitale ne ajută să monitorizăm şi să controlăm mai eficient emisiile de carbon şi, ca urmare, să contribuim la protejarea pământului.

Ma Yue, vicepreşedintele Huawei Enterprise Business Group, a declarat: "Următorul deceniu vom asista la o dezvoltare rapidă a noilor TIC (tehnologie a informaţiei). Huawei consideră că noi tipuri de conectivitate, calcul, şi ecosistem vor construi o bază solidă pentru lumea inteligentă din anul 2030. Reţelele de bandă ultra-largă şi de mare viteză, construite cu ajutorul 5G, Wi-Fi 6 şi comunicaţiile cuantice vor conecta lumile fizice şi digitale, punând bazele lumii inteligente."

Ma a continuat: "Noile computere vor oferi o soluţie completă, cu toate tipurile de scenarii, de la cipuri de nivel inferior, până la algoritmi de nivel superior, care acoperă gama de la consumatori la organizaţii şi care constituie nucleul transformării inteligente. Platforma digitală oferă o eficienţă şi deschidere ridicată, permiţând clienţilor să se concentreze asupra propriilor avantaje unice şi inovaţiei serviciilor, jucând, aşadar, un rol cheie în transformarea digitală a industriilor. Bazat pe strategie, arhitectură, politici şi operaţiuni (SAPO) la nivel de întreprindere, noul ecosistem oferă un singur domeniu de expertiză aliat mai multor abilităţi şi este profund integrat, poate oferi soluţii de afaceri mai complexe, orientate către clienţi."

Lumea inteligentă din 2030 nu poate exista fără transformarea digitală a industriilor din întregul spectru. Huawei a acumulat o vastă experienţă în a ajuta industrii precum guvernul, transportul, finanţele şi energia electrică să realizeze transformarea digitală pentru prezent şi viitor, prin intermediul de noi conectivităţi, calcul, platformă şi ecosistem. În prezent, mai mult de 700 de oraşe din întreaga lume şi 228 companii din Fortune Global 500, inclusiv 58 din Fortune Global 100, au ales Huawei ca partener pentru transformare digitală.

Dr. Aladdin D. Rillo, secretar general adjunct pentru Comunitatea Economică ASEAN a comentat:

"Economia digitală a ASEAN a crescut la 100 de miliarde USD pentru prima dată în 2019 şi este de aşteptat să crească până la peste 300 de miliarde USD până în 2025. Pentru guverne, companii şi societate, transformarea digitală nu mai este o opţiune, ci o cale imperativă de a împuternici economia şi afacerile. Pentru a promova în continuare transformarea digitală în ASEAN, în prezent sunt urmărite noi iniţiative, cum ar fi dezvoltarea ecosistemului 5G, cadrul pentru roaming-ul mobil internaţional, fabricarea inteligentă şi o reţea de inovare ASEAN. Dar pentru a avea succes, avem nevoie şi de sprijinul sectorului privat şi al jucătorilor de pe piaţă, precum Huawei, în special în construirea unui ecosistem prietenos cu inovaţia şi în abordarea problemelor legate de ideile mari şi confidenţialitatea datelor."

Zhang Lixuan, Director General de Digitalizare, Shenzhen Airport Group (SAG), a vorbit despre modul în care grupul a furnizat transformarea digitală şi a construit un aeroport inteligent. Transformarea digitală a unui aeroport este un proiect complex, dar cu viziunea sa "Un aeroport, un vis", SAG a creat o abordare sistematică pentru construirea unui aeroport complet digital, oferind o experienţă extraordinară utilizatorului. Grupul a ales Huawei ca partener strategic pentru transformarea digitală, folosind platforma digitală Huawei Horizon cu sinergie în reţeaua cloud.

Platforma a integrat şase resurse TIC - IoT, big data, AI, cloud video, GIS şi ICP - formând patru sisteme de servicii complete: securitate, control operaţiuni, servicii şi management. Vizualizarea unică a operaţiunilor aeroportului a avut avantaje semnificative, inclusiv creşterea punctualităţii zborurilor până la 87% şi alocarea inteligentă la posturi, care se poate finaliza în câteva secunde, reducând numărul de pasageri care folosesc microbuzul din aeroport cu 4 milioane pe an. Acest lucru face ca Aeroportul Shenzhen să devină prima organizaţie din lume care a publicat cazuri pe platforma New Experience in Travel and Technologies (NEXTT). Din punct de vedere al securităţii, noul sistem asigură un control mai precis şi inteligent asupra zonelor din terminale, aerodromurilor, zonelor publice şi zonelor de marfă. Soluţia de recunoaştere facială îmbunătăţeşte eficienţa verificării de securitate cu 60%, reduce riscul pierderii cărţilor de identitate a pasagerilor prin preluarea acestora spre verificare şi îndeplineşte cerinţele diferenţiate ale pasagerilor corporativi.

Chen Kunte, fost Director de informaţii al China Merchants Bank şi în prezent Director de transformare digitală a serviciilor financiare globale din cadrul grupului Enterprise Business Group al Huawei, a comentat schimbările uriaşe din industria bancară chineză. În viitor, "aplicaţia" va deveni un ecosistem care va integra clienţii retail şi companiile şi va servi drept platformă tehnologică pentru a aduce serviciile bancare în lumea digitală. Conceptul tradiţional de transformare digitală a băncilor a fost doar ca o transformare tehnologică pentru înlocuirea sistemelor de aplicaţii de bază. Cu toate acestea, consideră că transformarea digitală reală este un proces de integrare a echipelor IT şi de afaceri şi că implementarea rapidă, pas cu pas şi agilitatea tehnologică vor genera dinamizarea afacerilor.

În viitor, 5G va conduce la îmbunătăţiri semnificative ale capacităţilor de aplicaţii care vor contribui la aducerea serviciilor bancare în lumea digitală, ajutând sucursalele şi administratorii de conturi să-şi recâştige relaţiile cu clienţii retail şi corporativi mult mai regulat. Acesta a citat China Merchants Bank ca exemplu. Banca a creat o platformă privată de Cloud şi a deschis funcţii de gazdă pentru a gestiona dispozitivele şi utilizatorii şi pentru a controla securitatea reţelei mobile. De asemenea, a construit o platformă de big data, cu arhitectură decuplată şi a aplicat AI şi învăţarea automată pe întregul lanţ de afaceri pentru a îmbunătăţi controlul riscului de credit. Mai mult, a implementat un cloud de tranzacţii financiare şi a mutat aplicaţiile de la gazdă în cloud, sporind experienţa clienţilor şi sprijinind inovaţia continuă a serviciilor.

Liu Jianming, directorul Comitetului de experţi pentru "Tehnologia şi echipamentele reţelelor inteligente", Centrul de promovare a dezvoltării industriei, Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei (MIIT) din China, consideră că viitoarele sisteme energetice vor integra în mod extensiv tehnologia digitală cu puterea tradiţională. Pe măsură ce utilizarea tehnologiilor digitale continuă să se extindă în domeniul energiei electrice, sistemele de alimentare viitoare vor evolua spre "conectivitate universală, interacţiune inteligentă, flexibilitate ridicată şi securitate şi control solid".

În discursul său, directorul Liu a introdus mai multe cazuri de practici de transformare digitală în industria electrică din China. În 2019, Platforma de control a reţelei de energie verde a Qinhai şi Centrul de Big Data au sprijinit provincia Qinhai din China timp de 15 zile consecutive, folosind energie curată 100%. Atunci când a fost aplicată serviciilor de transmisie şi distribuţie a energiei electrice, tehnologia AI a îmbunătăţit eficienţa inspecţiei şi a crescut capacitatea inteligentă a operaţiunilor de identificare a echipamentelor cu 90%. TIC susţine acum operaţiunile zilnice ale infrastructurii publice de încărcare, deservind peste 500.000 de vehicule electrice în China, cu un obiectiv de 6,18 milioane până la sfârşitul anului.

Recent, focarul de coronavirus a atras atenţia globală. Filialele Zhejiang, Jiangsu şi Sichuan ale State Grid Corporation of China (SGCC) au analizat indicele de energie al reluărilor la nivel de întreprindere pe baza datelor mari din reţeaua de electricitate. Acest lucru a contribuit la furnizarea de detalii cu privire la reluarea producţiei întreprinderilor locale către autorităţile locale.

Suntem onoraţi să participăm la această eră uimitoare de dezvoltare inteligentă. Strategia "Platformă + AI + Ecosistem" a grupului Huawei Enterprise Group se concentrează pe cooperarea cu partenerii ecosistemelor, guvernele şi întreprinderile pentru a construi o bază solidă pentru lumea inteligentă cu noi tipuri de conectivitate, calcul, platformă şi ecosistem şi pentru a îndeplini împreună promisiunea erei inteligente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb