Huawei Technologies Co. continuă să urce pe lista companiilor care obţin cele mai multe brevete americane. Compania a primit anul trecut 2.770 de brevete americane, plasându-se pe locul 5, potrivit studiului realizat de Fairview Research IFI Claims Patent Services. Acelaşi studiu arată că firmele chinezeşti contribuie din ce în ce mai mult la nivelul de inovaţie mondială, conform unui comunicat remis redactiei.
Succesul Huawei vine chiar şi în condiţiile în care echipamentele sale de reţea sunt excluse de pe piaţa americană şi au fost întrerupte de la achiziţionarea componentelor necesare pentru telefoanele sale de către administraţia Biden.
De asemenea, companiile chineze domină atunci când vine vorba de dreptul de proprietate asupra brevetelor la nivel mondial, potrivit firmei de analiză. Şase entităţi chineze, inclusiv Huawei şi Academia Chineză de Ştiinţe, deţin mai multe brevete de invenţie decât IBM, care ocupă locul 8 pe această listă.
Companiile americane au reprezentat mai puţin de jumătate din cele 327.329 de brevete americane emise anul trecut. China a ocupat numărul 4, dar companiile sale sunt pe cale să depăşească Coreea ca al treilea cel mai mare beneficiar. Companiile chineze şi elveţiene au fost singurele care nu au contribuit la declinul general al brevetării americane, a declarat Baycroft.
Inteligenţa artificială şi machine learning-ul rămân domeniile cu cea mai mare creştere în inovare, începând cu IBM, Samsung, Google, Intel Corp. şi Microsoft Corp. de la Alphabet Inc.
Telemedicina şi logistica lanţului de aprovizionare se numără printre zonele cu cea mai rapidă creştere, pe baza unei analize a cererilor de brevet publicate în ultimii cinci ani.