Huawei - partener digital pentru lansarea primului port feroviar de containere privat cu suport 5G din Europa

T.B.
Companii / 16 iunie 2023

Huawei - partener digital pentru lansarea primului port feroviar de containere privat cu suport 5G din Europa

Pe 15 iunie, la Fenyeslitke, în Ungaria, a avut loc Forumul "Intelligent Rail & Logistics 2023". În timpul forumului, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO) a anunţat că va înfiinţa în luna iulie, împreună cu Huawei şi cu parteneri internaţionali, Alianţa globală privind inteligenţa artificială pentru industrie şi producţie. Această alianţă se va ocupa de crearea unei platforme de colaborare şi de schimb de cunoştinţe pentru a promova inovarea şi aplicarea tehnologiilor de inteligenţă artificială în industrie şi producţie şi pentru a consolida economia digitală.

În discursul său, directorul general adjunct al UNIDO şi directorul executiv, dl Ciyong Zou, a declarat: "Suntem martorii modului în care conectivitatea mobilă şi inovarea industrială se întâlnesc. 5G, combinat cu AI şi cloud computing, aduce multe beneficii sectoarelor de transport şi logistică. Eficienţa şi calitatea locurilor de muncă au fost îmbunătăţite considerabil. Siguranţa locului de muncă s-a îmbunătăţit. Prezenţa femeilor într-un mediu de lucru dominat anterior de bărbaţi a crescut."

Pe măsură ce beneficiile soluţiilor de inteligenţă artificială devin din ce în ce mai vizibile în toate industriile, este important să ajutăm întreprinderile să devină digitale. "Obiectivul Alianţei este de a servi drept platformă de colaborare, de schimb de cunoştinţe şi de expunere pentru cele mai bune practici", a adăugat Zou.

Janos Talosi, CEO al East-West Intermodal Logistics Plc. a explicat: "Terminalul intermodal East-West Gate (EWG) şi-a început activitatea în octombrie 2022. La terminal, 1 milion de TEU (Twenty-Foot Equivalent Unit este un standard internaţional pentru definirea capacităţii de transport a unei nave port-container) pot fi încărcate şi descărcate rapid între căile ferate cu ecartament larg şi cele cu ecartament standard în fiecare an, ceea ce înseamnă cerinţe ridicate atât pentru eficienţă, cât şi pentru siguranţă. Deoarece 5G permite interconectarea tuturor comunicaţiilor interne şi a echipamentelor tehnice, macaralele automatizate ale terminalului pot fi controlate de la distanţă şi sunt capabile de mişcări subtile. Acest lucru îmbunătăţeşte considerabil productivitatea, oferind în acelaşi timp un mediu de lucru mai confortabil pentru operatori."

"Proiectul marchează o etapă esenţială în dezvoltarea tehnologiilor 5G în Ungaria şi în digitalizarea transportului feroviar de marfă şi permite ca EWG să devină un centru logistic feroviar intermodal în era digitală", a adăugat Talosi.

Radoslaw Kedzia, vicepreşedintele regiunii CEE şi nordice a Huawei, a declarat: "Terminalul intermodal East-West Gate este o poveste de creare de valoare socială prin colaborarea diferiţilor parteneri şi investitori dedicaţi. Soluţiile digitalizate şi de înaltă tehnologie ale instalaţiei atrag mulţi tineri localnici să se stabilească în zonă. Vârsta medie a angajaţilor este de 23-25 de ani. Există un nivel ridicat de siguranţă, există un mediu sănătos şi curat pentru lucrători, nu mai există condiţii dure. Soluţia dovedeşte că 5G a fost cu adevărat aplicată în sectorul feroviar inteligent din Europa, folosind tehnologii digitale de ultimă generaţie şi acestea rezolvă probleme comune, promovează transformarea digitală."

Forumul "Intelligent Rail & Logistics 2023" a avut loc la terminalul intermodal East-West Gate (EWG), situat în Fenyeslitke, Ungaria, care se întinde pe o suprafaţă de 5 milioane de metri pătraţi, incluzând terminalul, depozitele şi zonele de dezvoltare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb