"Hyundai" şi "Kia", posibil să recheme la service peste un milion de vehicule

Ziarul BURSA #Internaţional #Auto / 10 aprilie 2017

"Hyundai" şi "Kia", posibil să recheme la service peste un milion de vehicule

"Hyundai Motor" şi "Kia Motors" ar putea rechema la service peste un milion de vehicule în ţara de origine, Coreea de Sud, şi în Statele Unite, din cauza unor probleme la motoare, aceasta fiind o nouă lovitură pentru companiile care au deja dificultăţi pe principalele lor pieţe, transmite Reuters.

Rechemarea, care ar putea genera costuri de sute de milioane de dolari pentru fiecare dintre companii, are loc pe fondul declinului puternic al vânzărilor în China şi al cererii scăzute din SUA şi Coreea de Sud.

"Hyundai" şi "Kia Motors" au anunţat, vineri, că recheamă 171.348 de vehicule în Coreea de Sud, din cauza unei probleme de producţie care duce la posibila blocare a motoarelor, potrivit News.ro.

Constructorii sud-coreeni de automobile au informat autorităţile americane că intenţionează să recheme un număr neprecizat de vehicule în SUA, din cauza unor probleme similare la motoare, a declarat un purtător de cuvânt al acestora.

Agenţia de presă Yonhap, citând "Hyundai", a relatat că rechemarea din Statele Unite ar putea ajunge la 1,3 milioane de vehicule, nivel apropiat de vânzările anuale ale acestor companii pe piaţa americană.

Doar în Statele Unite rechemarea ar putea costa fiecare companie până la 250 de miliarde de woni (220,19 milioane dolari), ceea ce le va afecta profiturile, a apreciat Koh Tae-bong, analist la "Hi Investment & Securities".

Un oficial al "Hyundai" a refuzat să confirme costurile aşteptate ale rechemării de pe piaţa americană şi numărul vehiculelor implicate.

Rechemarea din Coreea de Sud se referă la modelele Hyundai Sonata, Grandeur şi Kia K5, K7 şi Sportage, echipate cu motoare Theta 2 de 2 litri şi 2,4 litri, fabricate după august 2013, a anunţat Ministerul Transporturilor din Coreea de Sud.

"Hyundai" va înlocui motoarele defecte cu unele noi, în urma inspecţiei. Rechemarea va începe în 22 mai.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb