I-A SCĂZUT PROFITUL CU 98% "Deutsche Bank" ia în calcul noi reduceri de cheltuieli

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iulie 2016

"Deutsche Bank" ia în calcul noi reduceri de cheltuieli

"Deutsche Bank" AG, cel mai mare grup bancar german, a avertizat, ieri, că ar putea adopta noi măsuri de reducere a costurilor, după ce profitul său a scăzut cu 98% în trimestrul al doilea din 2016, pe fondul volatilităţii de pe pieţele financiare şi al ratelor scăzute ale dobânzilor.

"Dacă actualul mediu economic dificil va persista, va trebui să intensificăm măsurile de restructurare", a afirmat directorul executiv al băncii, John Cryan.

Profitul net al "Deutsche Bank" a scăzut la 20 de milioane de euro (22 de milioane de dolari) în perioada aprilie - iunie 2016, de la 796 milioane de euro în acelaşi interval din 2015. Rezultatul este, însă, mai bun decât anticipau analiştii: o pierdere netă medie de 22 de milioane de euro.

Veniturile din vânzările băncii au scăzut cu 20% în perioada de raportare, la 7,39 miliarde de euro. Declinul reflectă condiţiile dificile de pe pieţe, generat de incertitudinile apărute după votul Marii Britanii pentru ieşirea din UE (Brexit).

John Cryan a preluat anul trecut conducerea "Deutsche Bank", lansând un program de revizuire generală a activităţii băncii. Cryan a redus activele riscante, a îngheţat plata dividendelor şi a disponibilizat circa 9.000 de salariaţi ca să crească nivelul capitalului.

Activele ponderate la risc au scăzut cu 3,4%, la 402 miliarde de euro.

Costurile de restructurare ale băncii şi cele cu plăţile compensatorii au ajuns la 207 milioane de euro în trimestrul al doilea, de la 45 de milioane de euro în anul anterior.

"Deutsche Bank" a majorat provizioanele pentru creditele neperformante la 259 milioane de euro, de la 151 de milioane de euro în urmă cu un an.

În ultima vreme, îngrijorările cu privire la soliditatea financiară a "Deutsche Bank" a afectat preţul acţiunilor băncii. Anul acesta, titlurile "Deutsche Bank" au scăzut cu aproape 44%.

Veniturile realizate de divizia de corporate & investment banking din cadrul "Deutsche Bank" au scăzut cu 12% în trimestrul al doilea, la 1,89 miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Db mai are o vineri.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb