ZIARUL BURSA

28 iulie 2016
Ediţia din 15.08.2024
"ASF a cerut OMV Petrom clarificări legate de ancheta penală a DIICOT pe evaziune fiscală"

VOXPUBLICA.REALITATEA.NET: "ASF a cerut OMV Petrom clarificări legate de ancheta penală a DIICOT pe evaziune fiscală"

. Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care reglementează pieţele financiare inclusiv pe cea de capital, a cerut companiei OMV Petrom clarificări legate de ancheta penală declanşată de DIICOT împotriva companiei pentru o evaziune fiscală de 120 milioane lei realizată prin intermediul unei companii off-shore, potrivit voxpublica.realitatea.net.

SIF Banat Crişana răscumpără acţiuni la 1,70 RON/acţiune

SIF Banat Crişana răscumpără acţiuni la 1,70 RON/acţiune

Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

Actualizare 20:10 Acţiunile "SIF BANAT CRIŞANA (SIF 1) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi în creştere cu 2,61%, la valoarea unitară de 1,57 lei, în urma unui rulaj de 1,51 milioane lei

-----

SIF BANAT-CRIŞANA vrea să răscumpere, prin oferta publică, un număr de 27.450.000 acţiuni, ce reprezintă 5,0014 % din capitalul social, la 1,70 RON/acţiune. Oferta publică se adresează tuturor persoanelor fizice şi juridice care deţin pe perioada ofertei acţiuni emise de SIF Banat Crişana.

FP face ofertă de răscumpărare la 0,8420 RON per acţiune

FP face ofertă de răscumpărare la 0,8420 RON per acţiune

Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

Actualizare 20:20 Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi în depreciere cu 1,41%, la preţul unitar de 0,771 lei, în urma unui rulaj de 5,37 milioane lei

-----------

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în data de 27 iulie 2016 solicitarea Fondului Proprietatea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare în legătură cu accelerarea celui de-al şaselea program de răscumpărare.

Garanţiile lui Bichi

BAIL-IN Garanţiile lui Bichi

MAKEEditorial / 28 iulie 2016

MAKE

Reacţia consilierului BNR Cristian Bichi, care a postat pe blogul BNR precizările alăturate, poartă un plus de interes pentru cititorii BURSA, pentru că subiectul "bail-in" (de care doar BURSA s-a ocupat, începînd din 2013) a fost intens dezbătut anul acesta, în secţiunea de comentarii, distingîndu-se (prin competenţă şi informare) un cititor devenit vedetă a site-ului, care susţine (cu argumente documentare) că operaţiunea "bail-in" nu se va aplica în România şi care semnează Cristi C.

Adevărul despre recenta decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la "bail in"

BAIL-IN Adevărul despre recenta decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la "bail in"

CRISTIAN BICHI, consilier BNRBănci-Asigurări / 28 iulie 2016

În ultimele zile, în presa românească au fost publicate informaţii eronate, în legătură cu o recentă decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) legată de aplicarea "bail-in". Pentru a restabili adevărul privind decizia respectivă, voi încerca în rândurile următoare să decriptez înţelesul acesteia.

Prin preluarea Albalact, Lactalis vrea să concureze cu brânzeturile importate de competitori

PREŢUL MINIM OFERIT DE BSA ÎN CADRUL OFERTEI PUBLICE DE PRELUARE ALBALACT ESTE DE 0,5252 LEI/ACŢIUNE Prin preluarea Albalact, Lactalis vrea să concureze cu brânzeturile importate de competitori

Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

Actualizare 20:20 Acţiunile ALBALACT (ALBZ) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi în creştere cu 4,86%, la valoarea unitară de 0,518 lei, în urma unui rulaj de 0,8 milioane lei

-------

BSA Internaţional, deţinută de către BSA, companie franceză care este societatea-mamă a grupului Lactalis, intenţionează să lanseze o ofertă publică de preluare voluntară pentru achiziţia unui număr de 636.366.228 acţiuni emise de Albalact SA, aflate în circulaţie şi care nu se află în proprietatea ofertantului şi a persoanei cu care acesta acţionează în mod concertat, reprezentând 97,4962% din capitalul social al Albalact.

"Urmează ani grei pentru occidentali, vacanţa s-a terminat în Europa"

IULIAN FOTA: "Urmează ani grei pentru occidentali, vacanţa s-a terminat în Europa"

EMILIA OLESCUInternaţional / 28 iulie 2016

Nivelul de violenţă din societatea occidentală creşte, din diverse motive, fie ele sociale (în contextul sărăciei), religioase (provocate de Statul Islamic) etc., subliniază fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate Iulian Fota, care consideră că, pentru occidentali, următorii ani vor fi mai grei decât cei de până acum, din mai multe puncte de vedere.

Sorin Ovidiu Vântu

Sorin Ovidiu Vîntu, adus la DNA

L.B.Anticorupţie / 28 iulie 2016

Actualizare 17:08 Liviu Mihaiu: "Nu am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator"

Liviu Mihaiu a scris, pe pagina sa de Facebook, că nu a participat la nici o tranzacţie în cazul numirii sale ca guvernator al Deltei Dunării.

Actualizare 16:10 Tăriceanu: "Nu comentez zvonuri, DNA face eforturi de a mă elimina din politică"

Medici şi un pacient, electrocutaţi în sala de operaţie, la Spitalul Colţea

Medici şi un pacient, electrocutaţi în sala de operaţie, la Spitalul Colţea

S.A.Miscellanea / 28 iulie 2016

Actualizare 18:17 Ministerul Sănătăţii: "Corpul de control va merge la Spitalul Colţea"

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii (MS), Laurenţiu Colintineanu, a precizat astăzi, în legătură cu incidentul de la Spitalul Colţea din Capitală, în care un pacient şi doi medici au fost electrocutaţi în timpul unei intervenţii chirurgicale, că este o situaţie anormală, iar managementul eficient al unei unităţi sanitare nu ar trebui să permită un asemenea lucru, potrivit unor surse din presă.

------

Doi medici de la Spitalul Colţea şi pacientul pe care îl operau au fost electrocutaţi astăzi în timpul intervenţiei, de un electrocauter defect.

Acţiunile "Apple", în creştere record

Acţiunile "Apple", în creştere record

V.R.Companii / 28 iulie 2016

Acţiunile companiei americane "Apple" Inc. au înregistrat, ieri, o creştere de 6,5%, închizând ziua la nivelul maxim al ultimelor trei luni, pe fondul rezultatelor trimestriale peste aşteptări.

Decizia de a-l trimite în judecată pe Traian Băsescu a fost infirmată

ÎN DOSARUL AMENINŢĂRII GABRIELEI FIREA, Decizia de a-l trimite în judecată pe Traian Băsescu a fost infirmată

M.I.Politică / 28 iulie 2016

Actualizare 16:15 Gabriela Firea: "Am fost surprinsă de decizia luată de procurorul general"

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a declarat astăzi surprinsă de decizia luată de procurorul general în cazul dosarului pe care aceasta îl are cu fostul preşedinte Traian Băsescu.

-----

Parchetul General infirmă decizia procurorului de caz de a-l trimite în judecată pe fostul preşedinte, Traian Băsescu, pentru că ar fi ameninţat-o pe Gabriela Firea, potrivit Digi24.

Profesor de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, prins în flagrant că lua mită

Profesor de la Facultatea de Medicină Veterinară Bucureşti, prins în flagrant că lua mită

Mina IrinaAnticorupţie / 28 iulie 2016

Ofiţerii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au prins astăzi în flagrant un cadru didactic din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară Bucureşti, în timp ce primea 10.500 de lei de la un fost student, cu scopul de a promova studenţii restanţieri care au susţinut astăzi un examen de reexaminare, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

KazMunayGas, la capătul răbdării cu statul român

KazMunayGas, la capătul răbdării cu statul român

A.S.Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

Conducerea KazMunayGas pare că a ajuns cu răbdarea aproape de final în negocierile cu statul român, anunţând, ieri, că intenţionează să se adreseze instanţelor internaţionale de judecată, dacă diferendele cu autorităţile noastre nu se vor soluţiona amiabil în următoarele 3-6 luni.

Carpatica Asig intră în faliment

SISTEMUL DE ASIGURĂRI, DIN FALIMENT ÎN FALIMENT: DUPĂ ASTRA ŞI FORTE ASIGURĂRI Carpatica Asig intră în faliment

Bănci-Asigurări / 28 iulie 2016

Actualizare 16:33 ASF retragere autorizaţia societăţii Carpatica Asig şi declanşază proceduri de faliment

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât în şedinţa de astăzi retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig, pe baza unui set de rapoarte care au evidenţiat starea de insolvenţă a acesteia, şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, în temeiul Legii 503/2004 (republicată) şi a Legii 85/2014, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

------

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, ieri, retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii Carpatica Asig SA, ca urmare a constatării stării de insolvenţă a societăţii şi promovarea cererii de deschidere a procedurii de faliment, potrivit Legii 503/2004 şi Legii 85/2014. Păgubiţii Carpatica Asigurări îşi pot încasa despăgubirile, după ce falimentul Carpatica va fi decis definitiv în justiţie.

Scandal etern între Broadhurst Investments şi Oil Terminal

Scandal etern între Broadhurst Investments şi Oil Terminal

ANDREI MURGULEŢPiaţa de Capital / 28 iulie 2016

Consiliul de Administraţie al societăţii Oil Terminal a respins, pe data de 26 iulie, cererea formulată de Broadhurst Investments prin care solicita completarea ordinii de zi a şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor convocată pentru data de 11 august 2016, potrivit unui raport postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Succesul Pokemon Go, salvarea pentru rezultatele Nintendo

Succesul Pokemon Go, salvarea pentru rezultatele Nintendo

A.G.Companii / 28 iulie 2016

Producătorul japonez de jocuri video Nintendo a raportat, ieri, pierderi nete de 24,53 miliarde yeni (232 milioane de dolari) în perioada aprilie - iunie 2016, primul trimestru al anului fiscal japonez, din cauza aprecierii yenului şi a...

MACRO NEWSLETTER 28 Iulie 2016

MACRO NEWSLETTER 28 Iulie 2016

Internaţional / 28 iulie 2016

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 3,8% în iunie 2016, după un avans de 3,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 11,8% a creditului guvernamental şi a unui avans de 1,5% a creditului...

Familia Puchin a vândut fabrica de şerveţele Mototol

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 28 iulie 2016

Compania braşoveană Rom Paper, producător de hârtie pentru uz casnic, va fi cedată companiei Vrancart Adjud, deţinută de SIF Banat-Crişana, tranzacţia fiind realizată la începutul acestei săptămâni, potrivit unor surse din piaţă.

Grevă de o săptămână la "Air France"

Grevă de o săptămână la "Air France"

V.R.Internaţional / 28 iulie 2016

Două sindicate reprezentative ale însoţitorilor de zbor de la "Air France" (Unsa-PNC şi SNPNC) au decis, la finele săptămânii trecute, în urma unei reuniuni cu conducerea companiei aeriene, să declanşeze o grevă în perioada 27 iulie - 2...

REVISTA PRESEI 28.07.2016

Willy HomnerRevista Presei / 28 iulie 2016

ADEVARUL 

Strategia Energetică ne recomandă modelele Austriei şi Ungariei, state cu orientări favorabile Rusiei

România dispune de resurse energetice, însă acestea nu sunt atât de abundente pe cât credem, iar o mare parte sunt extrase la...

Bichi's guarantees

BAIL-IN Bichi's guarantees

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 28 iulie 2016

The reaction of NBR counselor Cristian Bichi, who posted on the NBR website the following clarifications, is increasingly important for BURSA's readers, because the "bail-in" subject (which BURSA has been debating since 2013) has been...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo