Scandal etern între Broadhurst Investments şi Oil Terminal

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

Scandal etern între Broadhurst Investments şi Oil Terminal

Dan Bărbulescu: "Bogdan Stănescu împreună cu subalternii săi din CA Oil Terminal au blocat ilegal completarea convocatorului AGA"

Bogdan Stănescu: "Asupra subiectelor din această cerere, Adunarea Generală a Acţionarilor fie s-a mai pronunţat, ori acestea fac obiecte ale unor dosare în instanţă"

Consiliul de Administraţie al societăţii Oil Terminal a respins, pe data de 26 iulie, cererea formulată de Broadhurst Investments prin care solicita completarea ordinii de zi a şedinţei Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor convocată pentru data de 11 august 2016, potrivit unui raport postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Dan Bărbulescu, administrator al Oil Terminal, îl acuză pe domnul Bogdan Stănescu, director în Ministerul Energiei, împreună cu subalternii săi angajaţi ai Ministerului şi care fac parte din Consiliul de Administraţie Oil Terminal, că au blocat, pe data de 26 iulie, ilegal, completarea convocatorului AGA la Oil Terminal Constanţa, ca să acopere fraudele semnalate de acţionari.

Cererea Broadhurst Investments conţinea "aprobarea pornirii acţiunii în răspundere împotriva directorului general şi a administratorilor Oil Terminal, pentru prejudicierea societăţii ca urmare a operaţiunilor desfăşurate de către aceştia cu încălcarea legii şi aprobarea iniţierii recuperării de la persoanele responsabile a pierderilor Oil Terminal din anii 2010-2014 generate de diminuarea cotei de piaţă ca urmare a aplicării OUG nr.54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, ordonanţă constatată nelegală de către Comisia Europeană şi generate de prestaţii sub costuri către clienţii privaţi, pentru tarifele reglementate de ANRM, reprezentând un ajutor de stat nelegal".

Dan Bărbulescu susţine că, în calitate de avertizor de integritate, a semnalat aceste fraude Ministrului Economiei şi Autorităţii de Supraveghere Financiară, însă fără să primească vreun răspuns: "Cei patru administratori, din totalul de şapte, care au respins completarea convocatorului AGA, se află în conflict de interese, deoarece sunt vizaţi de cererea acţionarului pentru acţiunea în răspundere, prin faptul că au aprobat abuziv prelungirea pe patru ani a mandatului actualului director general al Oil Terminal, anulând decizia contrară a Comitetului de Remunerare şi Nominalizare, format în majoritate din administratori independenţi, cu încălcarea statutului societăţii (...) În tot acest timp, Ministrul Energiei se luptă cu corupţia din strategii, dar se face că nu o vede pe cea din subordine, domnul Stănescu fiind directorul general care avizează toate mandatele de AGA din Ministerul Energiei".

Contactat de ziarului BURSA, domnul Bogdan Stănescu ne-a precizat: "În primul rând, dintre cei care au votat în Consiliul de Administraţie, doi sunt subalternii mei, iar în al doilea rând toate problemele ridicate au fost două, în sensul că propunerea de completare a ordinii de zi nu este însoţită de proiect de hotărâre sau motivaţie pentru fiecare punct propus, iar propunerea de convocare a fost depusă după ora 15, limită la care acţionarii puteau face această solicitare".

Domnul Stănescu a subliniat că asupra subiectelor din această cerere formulată, Adunarea Generală a Acţionarilor fie s-a mai pronunţat, ori acestea fac obiecte a unor dosare în instanţă.

Acesta a adăugat: "Pentru manipularea pieţei de capital pe care sunt tranzacţionate acţiunile emise de către societate, prin falsificarea situaţiilor financiare preliminare anului financiar 2015, AGA a propus deja o investigare către Autoritatea de Supraveghere Financiară, înregistrând astfel documente care sunt în studiu".

Domnia sa a mai spus: "Asupra subevalărilor din contabilitate a imobilizărilor necorporale a acordului de concesiune petrolieră AGA nu poate interveni să le modifice, lucru care s-a mai răspuns o dată".

Totodată, acesta a menţionat şi faptul că domnul Dan Bărbulescu are până acum 62 de contestaţii iniţiate, fiind toate pierdute.

"Se observă şi faptul că în ziua în care raportul a fost postat pe Bursa de Valori Bucureşti acţiunile Oil Terminal au crescut", a conchis Bogdan Stănescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa ce a patronat pierderile si falimentele de la Compania Nationala a Huilei si de la Oltchim, tovarasu Stanescu le-a asigurat spatele hotilor din pozitia de administrator special. Ce dracu cauta in CA la Oil Terminal, ca inca nu a intrat in insolventa?

    ACEST STANESCU NU ESTE CEL CARE ARE 12 FUNCTII PE LA DIFERITE SOCIETATI DE STAT?

    DOMNULE BORC,DUMNEATA CE FACI? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb