"GlaxoSmithKline" Plc (GSK), cel mai mare producător britanic de medicamente, va investi 275 de milioane de lire sterline (361 de milioane de dolari) în trei unităţi din Marea Britanie, ceea ce dă un semn de încredere în această piaţă, în pofida votului exprimat luna trecută de britanici pentru ieşirea din Uniunea Europeană (Brexit).
"GlaxoSmithKline", care a militat împotriva Brexitului înainte de referendum-ul din 23 iunie, consideră că Marea Britanie rămâne o ţară atractivă pentru producţia de medicamente, datorită personalului calificat şi a cotei relativ scăzute de impozitare, potrivit Reuters.
"GlaxoSmithKline" a anunţat, ieri, că investeşte în unităţile din Barnard Castle (nordul Angliei), Montrose (Scoţia) şi Ware (la nord de Londra), urmărind să crească producţia de medicamente de nouă generaţie pentru probleme respiratorii şi de medicamente biotehnologice. Majoritatea acestor produse sunt destinate exportului.
"Este o dovadă a personalului calificat din Marea Britanie şi a poziţiei de lider a acestei ţări în domeniul ştiinţelor vieţii, care ne fac să investim în producţia avansată de aici", a declarat Andrew Witty, director executiv al "GlaxoSmithKline".
Greg Clark, ministrul britanic pentru Afaceri, este de părere că decizia "GlaxoSmithKline" de a investi în ţară reprezintă un vot de încredere dat Marii Britanii şi demonstrează că "nu există în Europa un loc mai bun pentru dezvoltarea unei afaceri".
Compania are o mare parte din centrele sale globale de cercetare şi producţie în Marea Britanie, chiar dacă realizează majoritatea vânzărilor în afara graniţelor.
Profitul operaţional de bază al GSK a crescut cu 36% în trimestrul al doilea din anul curent, la 1,8 miliarde de lire sterline, iar vânzările - cu 11%, la 6,5 miliarde de lire, potrivit anunţului făcut ieri de companie. Analiştii aşteptau un profit de 1,6 miliarde de lire, la vânzări de 6,3 miliarde de lire.