VOXPUBLICA.REALITATEA.NET: "ASF a cerut OMV Petrom clarificări legate de ancheta penală a DIICOT pe evaziune fiscală"

.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 iulie 2016

"ASF a cerut OMV Petrom clarificări legate de ancheta penală a DIICOT pe evaziune fiscală"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia care reglementează pieţele financiare inclusiv pe cea de capital, a cerut companiei OMV Petrom clarificări legate de ancheta penală declanşată de DIICOT împotriva companiei pentru o evaziune fiscală de 120 milioane lei realizată prin intermediul unei companii off-shore, potrivit voxpublica.realitatea.net.

"Vă solicităm să ne comunicaţi dacă sunt incidente obligaţiile legale cu privire la publicarea informaţiilor privilegiate şi dacă OMV Petrom era obligată să întocmească raport curent de informare a acţionarilor", se arată într-o adresă trimisă ieri de către ASF către CEO-ul OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Surse din ASF i-au declarat jurnalistului Stelian Negrea că evenimentul legat de inspecţia ANAF, care a constatat evaziunea fiscală trimisă mai departe către DIICOT în martie 2015, trebuia raportat către ASF şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) acolo unde titlurile OMV Petrom se tranzacţionează sub simbolul SNP. "În cazul în care OMV Petrom consideră că evenimentele în cauză nu se încadrează în categoria informaţiilor privilegiate ei trebuie să justifice la ASF motivele care au stat la baza acestei decizii. În conformitate cu Legea 297/2004 privind piaţa de capital şi Regulamentul Bursei, toţi emitenţii de la BVB deci inclusiv OMV Petrom au obligaţia să întocmească şi să transmit la ASF şi la BVB rapoarte curente cu privire la litigiile în care sunt implicaţi. După primirea răspunsului pentru că au 30 de zile să răspundă îl vom înainte la direcţia Abuz de Piaţă, Manipulare ", susţin sursele citate.

În afară de ASF care a pus în mişcare mecanismul legal deoarece OMV Petrom este companie listată la BVB unde investitorii mici sau mari au dreptul conferit de lege să ştie orice fel de eveniment care poate influenţa preţul acţiunilor unei companii listate, toate celelalte instituţii publice, care ar trebui să ofere un răspuns pe marginea evaziunii fiscal în care este implicat OMV Petrom, au preferat să nu ofere nici un fel de răspuns, conform voxpublica.realitatea.net.

(M.I.)

--------

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a deschis de mai bine de un an şi patru luni un dosar penal în care investighează OMV Petrom pentru o evaziune fiscală de aproape 120 milioane de lei realizată prin intermediul unei companii off-shore din paradisul fiscal din Isle of Man, a scris, ieri, jurnalistul Stelian Negrea într-un articol publicat pe voxpublica.realitatea.net.

Articolul precizează că ancheta procurorilor antimafia vine ca urmare a unei sesizării penale făcute de Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Surse din cadrul Fiscului, susţin, citate de jurnalistul Stelian Negrea, că, suplimentar, companiei OMV Petrom i-au fost calculate în plus, doar pentru doi ani fiscali, taxe de 200 milioane de euro pe lângă cele declarate deja de companie. Ziarul BURSA a publicat, ieri, pe site-ul www.bursa.ro, un rezumat al articolului semnat de Stelian Negrea. Ulterior, am fost contactaţi de reprezentanţii OMV Petrom, care ne-au reproşat că nu am cerut şi punctul lor de vedere. Stelian Negrea scrisese deja în articolul publicat pe voxpublica.realitatea.net că oficialii OMV Petrom nu au dorit să comenteze informaţiile.

Dar, ca urmare a reacţiei reprezentanţilor OMV Petrom la materialul publicat de BURSA, jurnaliştii noştri au trimis, ieri, câteva întrebări punctuale referitoare la anchetă.

Răspunsul reprezentanţilor OMV Petrom a venit spre seară, dar am constatat că nu avea legătură directă cu întrebările.

Un fel de dialogul surzilor.

Citiţi, mai jos, ce am întrebat noi şi ce a răspuns OMV Petrom.

Către OMV Petrom

În atenţia Departamentului Comunicare

Ref acuzaţii dosar posibilă evaziune fiscală

Data 25 iulie 2016

Am rugămintea să ne răspundeţi următoarelor întrebări:

1. Aveţi cunoştinţă de un dosar DIICOT privind o posibilă evaziune fiscală realizată de conducerea OMV Petrom prin intermediul unei companii off-shore din paradisul fiscal din Isle of Man, ancheta despre care a scris recent jurnalistul Stelian Negrea?

Au fost chemaţi la DIICOT vreun membru al board-ului OMV Petrom şi/sau doamna Mariana Gheorghe, CEO-ul companiei, pentru cercetari în acest dosar?

Procurorii DIICOT au adus la cunoştinţă vreunui membru al board-ului OMV Petrom şi/sau doamnei Mariana Gheorghe acuzaţii în vreun dosar de posibilă evaziune fiscală?

Care a fost cuantumul sumelor plătite de OMV Petrom în urma inspecţiilor fiscale din ultimii doi ani?

Aveţi în vedere să explicaţi acţionarilor, printr-o informare transmisă BVB, punctul de vedere al companiei cu privire la această anchetă?

Multumesc!

.................

Răspuns OMV Petrom:

"La începutul anului 2015 compania a primit rezultatele unui control fiscal de fond care a vizat perioada 2009-2010, în urma căruia au fost stabilite sume suplimentare de plată. Aceste sume suplimentare reprezintă sub 1% din taxele şi impozitele plătite de către companie pentru această perioadă. Impunerea unor taxe şi impozite suplimentare a fost generată de interpretări diferite ale legislaţiei fiscale aplicabile. Întrucât interpretarea companiei este diferită de cea a inspectorilor fiscali, compania a contestat rezultatul controlului. Suma rezultată din interpretarea inspectorilor fiscali a fost achitată de către companie, deşi compania nu-şi însuşeşte această intepretare şi a contestat rezultatele controlului.

Compania nu poate face alte precizări la acest moment, întrucât contestaţia companiei nu a fost încă soluţionată.

OMV Petrom este printre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu peste 2 miliarde de euro anual, reprezentând impozite, taxe şi contribuţii".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. " Cine nu face evaziune nu exista" am citat dint-un clasic in viata.

    Poate au uitat sa inregistreze un tren de motorina, mare lucru, se mai intampla.

    Controale la ei? Nici vorba sau se anunta cu 6luni inainte. 

    preturile de transfer si salariile mascate cand se ancheteza ?

    Soferii sunt cel mai mare contribuabil la buget pt ca din buzunarul lor se strang acei 2 miliarde anual. Cu cat mai contribuie Petrom daca scadem acei bani ?

    Sa se termine odata cu minciuna asta propagata de multinationale cu taxe platite la buget ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb