Iazaki şi Cargus, două mari investiţii anunţate la Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 10 mai 2021

Iazaki şi Cargus, două mari investiţii anunţate la Buzău

Investiţii majore anunţate pentru următoare luni la Buzău, iar ştirea vine imediat după ce judeţul a primit vestea aşteptată de ani buni că autostrada A7 Ploieşti - Buzău se va realiza. Este vorba despre deschiderea unei fabrici de producţie şi un depozit al unei firme de curierat din România.

Despre dezvoltarea Buzăului din punct de vedere economic a vorbit şi prefectul Silviu Iordache care a salutat intenţia oamenilor de afaceri de a-şi dezvolta business-urile în Buzău. Într-o conferinţă de presă organizată vineri, 7 mai, şeful de la Casa Albă a spus că atragerea de noi investiţii, care vor crea sute de locuri de muncă, are legătură cu dezvoltarea infrastructurii rutiere, şi anume de acum certitudinea că Buzăul va fi fi traversat de autostrada A7.

Silviu Iordache a precizat: "Nu întâmplător se dezvoltă un hub logistic la Buzău, ci pentru că Buzăul va deveni un nod rutier datorat acestei autostrăzi. În privinţa investiţiilor din judeţul Buzău, după cum probabil ştiţi, Guvernul României are într-un plan foarte avansat construirea autostrăzii care leagă Bucureştiul sau Ploieştiul de municipiul Buzău. Ne aşteptăm ca în trei ani să avem o autostradă funcţională până în municipiul Buzău. Cred că asta va face ca Buzăul să devină un hub de investiţii pentru industrie şi pentru servicii. Asta deja se întâmplă".

Iazaki deschide fabrică la Buzău

Una dintre investiţiile anunţate la Buzău este cea a unui producătorului japonez de componente auto, Yazaki, care derulează deja mari afaceri în alte judeţe ale ţării. Investitorul străin va face la Buzău cablaje auto pentru industria auto şi va angaja nu mai puţin de 500 de oameni.

Prefectul Silviu Iordache a declarant: "Vă pot da două exemple pe care le-am avut în ultima lună cu agenţi economici care au hotărât să investească la Buzău şi pe care Prefectura îi sprijină în propriile demersuri. În cazul Yazaki, a preferat o investiţie de tip brownfield. S-a mutat într-o clădire gata construită în care doar îşi aduce echipamentele şi utilajele. Deci, acolo nu vorbim despre o investiţie mare, în bani, pentru judeţul Buzău, ci vorbim de un angajator care va angaja 500 de oameni. Ne dorim să avem mai mulţi angajaţi pentru că avem o rată de şomaj destul de mare la nivelul judeţului Buzău şi trebuie să o reducem".

La rândul lor, reprezentanţii firmei au postat pe pagina lor de Facebook, următorul anunţ:

"Yazaki România deschide o nouă fabrică în Buzău şi angajează 520 de persoane pentru operaţiunile desfăşurate în noua locaţie de producţie. Yazaki România a primit un proiect major de la unul dintre clienţii noştri importanţi. Ne extindem operaţiunile prin deschiderea unei noi fabrici în Buzău dedicată acestui proiect. Vor fi create noi locuri de muncă pentru un total de 520 de persoane: personal necalificat şi calificat pentru departamentele de producţie, inginerie, calitate şi resurse umane, care vor primi toată pregătirea necesară, beneficiind în acelaşi timp de oportunităţi de dezvoltare a carierei. De asemenea, acest proiect generează 80 de noi locuri de muncă pentru fabrica Yazaki din Ploieşti. Yazaki joacă un rol important în industria auto din România. Ne-am început activităţile în locaţii proprii în România în 2003 şi ne-am continuat dezvoltarea de atunci. În prezent, Yazaki operează în patru unităţi de producţie şi are peste 8.000 de angajaţi în ţara noastră. Prin practicile şi modul nostru de lucru, ne asigurăm că valorile şi principiile corporaţiei înfiinţate de familia Yazaki sunt menţinute prin tradiţie şi standarde înalte. La Yazaki ne pasă de societate - şi căutam întotdeauna să contribuim la dezvoltarea comunităţii".

Yazaki Corporation este o companie independentă, înfiinţata în 1941, ce produce componente pentru industria auto. Pe lângă cablaje pentru automobile, produsul nostru principal, pentru care deţinem o cotă importanta pe piaţa globală, dezvoltăm şi producem contoare, componente electronice şi o serie de alte produse pentru industria auto. Odată cu expansiunea Yazaki la nivel internaţional, ce a debutat cu deschiderea fabricii din Thailanda în 1962, reţeaua noastră globală a continuat să crească, dezvoltându-se în paralel cu relaţia noastră de încredere reciprocă cu producătorii de maşini din întreaga lume.

"Ghidându-ne politica corporativă după motto-urile O corporaţie în pas cu lumea şi O corporaţie necesară societăţii, ne angajăm să respectăm mediul înconjurător în fiecare aspect al afacerii noastre. Am dezvoltat şi fabricat o linie de produse ecologice şi de economisire a energiei, începând cu primul sistem din lume pentru climatizare cu energie solară din 1974, şi continuând cu primul sistem de climatizare cu energie din biomasă lemnoasa în 2008. Yazaki Corporation este dedicată protejării mediului, contribuind la dezvoltarea societăţii şi inspirând încredere partenerilor noştri", mai spun reprezentanţii firmei.

Cargus, cel mai mare depozit din ţară, inaugurat pe 11 mai

Cea de a doua investiţie este legată de deschiderea celui mai modern depozit din România de către una dintre cele mai mari firme de curierat din ţară. Depozitul Cargus va fi amplasat pe Bulevardul Industriei, în oraşul Buzău.

Silviu Iordache a precizat: "Este vorba despre hub-ul logistic al companiei Cargus, care a fost dezvoltat pe Şoseaua Industriilor. A doua investiţie importantă pe care vreau s-o anunţ este a firmei japoneze Yazaki, care a hotărât să investească în municipiul Buzău, într-o fabrică în care se vor construi cablaje pentru industria auto, fabrică unde vor fi angajaţi 500 de oameni. Această fabrică va fi deschisă la sfârşitul acestei veri în zona industrială a municipiului Buzău, mai exact pe şoseaua Spătarului. (...) În cazul operatorului Cargus, acolo este o investiţie de tip greenfield. E vorba despre o investiţie oarecum mare, dar nu aş avea cum să vă spun sumele. Este cel mai mare şi cel mai modern depozit al lor".

Investiţia se ridică la 500 de mii de euro, bani alocaţi construcţiei de la zero a depozitului şi echipării acestuia. Alte investiţii vor fi făcute în digitalizarea şi eficientizarea operaţiunilor, anunţă reprezentanţii companiei. 50 de persoane din Buzău şi Râmnicul Sărat lucrează deja în cadrul acestei firme, iar noi angajări ar putea fi făcute în perioada următoare. Faptul că Buzăul va avea o autostradă a cântărit greu în decizia de a amenaja aici cel mai mare depozit pe care compania îl are în ţară, după cum a declarat Adrian Faur, manager de marketing al firmei de curierat.

Reamintim, miercuri, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A7 Ploieşti - Buzău, care va fi finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Licitaţia pentru construcţie va fi lansată până la sfârşitul acestei luni. Imediat ce va fi desemnat constructorul şi va fi semnat contractul lucrările vor putea începe, astfel încât tronsonul de autostradă dintre Ploieşti şi Buzău să fie realizat cât mai repede posibil. Si celelalte tronsoane din autostrada A7, de la Buzău la Focşani şi apoi până la Paşcani, urmează să fie scoase la licitaţie până la sfîrşitul anului. Şi, la fel ca în cazul tronosnului Ploieşti - Buzău, imediat ce se vor semna contractele vor începe şi lucrările. Autostrada A7 însumează 320 de kilometri de la Ploieşti până la Paşcani, iar până în anul 2024 se va putea circula cel puţin de la Bacău la Bucureşti pe şoseaua de mare viteză.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Seful de la casa alba?

    "Despre dezvoltarea Buzăului din punct de vedere economic a vorbit şi prefectul Silviu Iordache care a salutat intenţia oamenilor de afaceri de a-şi dezvolta business-urile în Buzău. Într-o conferinţă de presă organizată vineri, 7 mai, şeful de la Casa Albă a spus că atragerea de noi investiţii, care vor crea sute de locuri de muncă, " 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb