IBM a investit 1,5 miliarde dolari într-un sistem mainframe revoluţionar

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 30 iulie 2010

IBM a investit peste 1,5 miliarde de dolari pentru realizarea celui mai nou sistem mainframe. Serverul mainframe zEnterprise şi noua arhitectură a sis­temelor, care permite aplicaţiilor de pe mainframe să partajeze resursele şi să poată fi administrate ca un singur sistem virtual, au fost prezentate, ieri, într-o conferinţă de presă, de către reprezentanţii companiei. Pentru realizarea noului sistem, aceştia au colaborat cu clienţii IBM de top, de pe întreg globul, derulând activităţi de cercetare şi dezvoltare timp de trei ani. zEnterprise System se adresează centrelor de date de tip "corporate", cum ar fi ministerele, băncile sau companiile de utilităţi, potrivit lui Sorin Şerb, director în cadrul companiei IBM, care a precizat că pot fi conectate opt astfel de servere în cluster, modul de răcire efectuându-se cu ajutorul unui circuit care funcţionează pe bază de apă şi poate reduce consumul de energie cu până la 12%.

"Noul sistem IBM zEnterprise repreznită o potenţială schimbare revoluţionară a platformei şi următorul pas în evoluţia procesării eficiente şi scalabile, oferind posibilitatea de a găzdui aplicaţiile pe un singur sistem integrat", conchide Martin Kennedy, Managing Director "Citi"s Enterprise System Infrastructure". La rândul său, Tom Rosamilia, director general al "IBM Power şi y Systems", susţine că "noile sisteme IBM zEnterprise reprezintă o mişcare îndrăzneaţă pentru a schimba radical modul de adminis­trare a centrelor de date". Acest sistem conţine 96 de microprocesoare, capabile să execute peste 50 de miliarde de instrucţiuni pe secundă, având, astfel, o capacitate cu 60% mai mare faţă de predecesorul său, potrivit lui Sorin Şerb.

Noile servere vor fi scoase, la livrare, în ţara noastră, începând din luna septembrie, preţul minim fiind de aproape 1 milion de dolari. Mihai Tudor, director general al IBM România, a precizat că "există câţiva prospecţi interesaţi, urmând ca, în două-trei trimestre, IBM să aibă clienţi pentru acest produs, perspectivele venind mai mult din zona privată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb