IBM - lider de piaţă mondială în "Identity and Access Management Software"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 septembrie 2008

IBM a anunţat recent că este în fruntea tuturor producătorilor de software de tip identity şi access management security în 2007, conform unui nou raport al firmei independente de analiză IDC. IBM a anunţat de asemenea disponibilitatea noului IBM Tivoli Access Manager pentru software-ul Entreprise Single Sign-On bazat pe tehnologia dobândită de IBM în urma achiziţiei Encentuate, din martie 2008.

Noul software este un instrument de productivitate în afaceri, dând posibilitatea firmei şi angajaţilor săi de a nu reţine mai multe parole. Ajută la folosirea computerului în mai multe scopuri, pornind de la tradiţionalul desktop, spaţii de lucru comune şi acces de la distanţa, şi terminând cu simplificarea iniţiativelor organizaţiilor.

IDC poziţionează IBM ca lider din punct de vedere al veniturilor pentru al doilea an în 2007, crescându-şi veniturile cu 6% din 2006 şi urmând să îşi extindă dominaţia asupra celui mai apropiat competitor. Din raport reiese că totalul veniturilor la nivel mondial din vânzarea software-ului de identity şi access management au crescut la peste 3.1 miliarde dolari în 2007. Datorită cererii mari de software ca şi componenta integrală a iniţiativelor de conducere, management-ul riscului şi de înţelegere, IDC se aşteaptă ca veniturile să atingă 5.3 miliarde dolari până în 2012.

"Software-ul de Identity şi Access Management integrat cu informaţii de securitate şi management al evenimentelor este un lucru foarte preţios pentru abordarea IBM în ceea ce priveşte ajutorarea clienţilor noştri în a-şi asigura securitatea companiei lor la toate nivelurile şi în conformitate cu toate scopurile", a declarat Al Zollar, manager general al IBM Tivoli Software. "În timp ce tehnologia superioară şi integrarea extensivă sunt principalii piloni ai creşterii IBM în această zonă, nu trebuie neglijat faptul că aceste tehnologii sunt aplicate cu succes în contextul afacerilor şi proceselor IT. Pur şi simplu le dăm posibilitatea clienţilor noştri să aplice securitatea acestor procese, să permită utilizatorilor potriviţi să acceseze aplicaţiile şi informaţia potrivite în scopul dezvoltării afacerii".

IBM Tivoli Access Manager pentru Entreprise Single Sign-On permite utilizatorilor să se logheze în siguranţă la reţeaua companiei şi apoi se ocupă automat de autentificările secvenţiale pentru accesarea unei largi varietăţi de aplicaţii. Prin intermediul managementului automat al parolelor şi accesul utilizatorilor la o singură parolă în loc de mai multe, angajaţii pot deveni mai eficienţi, iar afacerile îşi reduc costurile privind asistenţa asociată cu parolele uitate.

Acest software, acum disponibil, oferă clientului mai multe caracteristici noi şi imbunătăţite inclusiv ajutor în metode de autentificare suplimentară cum ar fi celulare şi cardurile de acces, raportare centralizată de eveniment, audit de gestiune precum şi capacităţi de integrare şi management de sesiune imbunătăţite. Software-ul oferă în plus un nou profil vizual pentru o instalare simplă şi este disponibil în 13 limbi pentru a putea fi folosit la nivel global.

Cu noua versiune, organizaţiile pot permite acces la distanţă rapid şi sigur angajaţilor, fără să instaleze software pe desktop şi fără să modifice aplicaţiile serverelor. Accesul de la distanţă cere o singură parolă şi un al doilea factor de autentificare opţional, pentru a accesa informaţia corporaţiei de la alte birouri, calculatoare personale şi PDA-uri.

Portland General Electric, cel mai mare furnizor de electricitate din Oregon, foloseşte IBM Tivoli Access Manager Entreprise Single Sign-On şi plănuieşte să adopte noua versiune 8.0 ca parte a strategiei sale de securitate tehnologică pentru a ajuta compania utilitară să îşi crească productivitatea şi să economisească cheltuieli legate de IT şi help desk. Efortul a simplificat procesul de gestionare a parolei pentru angajaţi, care în alte circumstanţe ar fi avut mai mult de o duzină de parole pentru a accesa peste 20 de aplicaţii diferite ale întreprinderii.

"Restabilirea serviciului de parolă, autentificarea multiplă şi integrarea în IBM Tivoli Identity Manager reprezinta noi abilităti pe care le considerăm importante" a afirmat Theo Pozzy, Enterprise Architect pentru Portland General Electric. "Din moment ce dorim o dezvoltare in cadrul PGE, compania noastra are nevoie de imbunatatiri aditionale ale productivitatii precum si de crestere a securitatii, si ne-am concentrat pe aceste scopuri atunci cand am testat noul produs. Software-ul continua sa fie o solutie importanta in cadrul eforturilor noastre de a ridica cererea de securitate in domeniul guvernamental si al corporatiilor".

Cand Tivoli Access Manager for Enterprise Single Sign-On este folosit pe statiile de tip kiosk, colegii de serviciu pot asigura accesul in mod sigur si eficient fara sa fie necesara restartarea computerului. De exemplu, un spital poate folosi software-ul IBM pentru a oferi angajatilor acces atat la cladire cat si la computere cu un singur card de munca RIFD. Un fizician se poate loga la orice calculator conectat la retea cu cardul, pentru a accesa in mod sigur rapoartele laboratorului sau datele pacientului. Cu abilitatile sale avansate in domeniul managementului de sesiune, mai multi utilizatori pot avea de acum un desktop sigur si privat cu shared kiosks, permitand acces sigur si usor la propriile lor sesiuni personalizate in mai multe locatii din interiorul spitalului. Software-ul inregistreaza deasemenea intreaga activitate si ofera rapoarte pentru a facilita eforturile de respectare a HIPAA.

IBM Tivoli Access Manager for Enterprise Single Sign-On este parte a software-ului de securitate IBM Tivoli care ajuta la prevenirea accesului neautorizat la clienti valorosi, angajati si baze de date, facilitand respectarea politicii de siguranta a corporatiei si cerintelor regulamentului. Software-ul IBM identity & acces management este parte componenta din portofoliul software de service management care automatizeaza unele dintre cele mai dificile procese asociate cu administrarea unui mediu IT complex, cum ar fi administrarea unor terminale de inmagazinare si dezvoltarea de noi versiuni si patch-uri. Acest software ajuta clientii sa minimizeze costurile IT in continua crestere, sa administreze schimbarile constante si sa intruneasca cerintele necesare pentru a ramane competitivi pe piata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb