IBM prezintă concluziile raportului Global Innovation Outlook cu privire la sistemul de administrare a apei

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 3 aprilie 2009

O oportunitate fără precedent care are rolul de a îmbina tehnologia şi demersurile realizate în parteneriat pentru o administrare inteligentă a apei

IBM a prezentat concluziile raportului Global Innovation Outlook (GIO) cu privire la sistemul de administrare a apei, raport întocmit în urma unor sesiuni de brainstorming realizate în întreaga lume la care au luat parte sute de specialişti de renume mondial în domeniul administrării sistemelor de furnizare a apei - oameni de ştiinţă, academicieni, companii şi guverne - pentru a-şi împărtăşi cunoştinţele şi pentru a discuta strategii de îmbunătăţire a eficienţei acestor sisteme. Aceste sesiuni au scos la iveală faptul că societatea şi companiile se confruntă cu unele provocări complexe atunci când se pune problema înţelegerii şi administrării resurselor de apă de pe planetă. Lipsa unor informaţii viabile a fost identificată ca fiind un obstacol major în managementul eficient al apei.

In mod similar, un nou studiu IBM a relevat un decalaj în creştere între companii şi organizaţii cu privire la recunoaşterea problemelor de administrare a apei şi la gestionarea proceselor din ce în ce mai complexe referitoare la furnizarea acesteia. Majoritatea companiilor au apreciat managementul apei ca fiind o prioritate de top, deşi le lipseau metodele şi sistemele necesare pentru administrare şi control. De exemplu, 77% dintre cei intervievaţi au considerat managementul apei ca fiind extrem de important pentru afacerile lor, dar unui procent de 51 % le lipsea suportul pentru implementarea unui sistem eficient. In plus, 63% dintre directori au acuzat lipsa accesului la sistemele integrate de administrare a apei şi la sistemele computerizate de susţinere a deciziilor.

"Indiferent de ramura industrială sau aria geografică, managementul inteligent al apei este o problemă cu care se confruntă fiecare companie şi organizaţie guvernamentală de pe planetă", a afirmat Sharon Nunes, Vicepreşedinte Big Green Innovations, IBM. "Fără o înţelegere suficientă a factorilor care afectează aprovizionarea şi consumul de apă pe termen apropiat şi lung - probleme complexe cum ar fi accesul, calitatea, costul şi refolosirea - creşte în mod semnificativ riscul de eşec".

Concluzii importante ale studiului GIO:

Nu poţi administra ceea ce nu poţi măsura. Managementul apei este slab înţeles şi destul de deficitar. Mai multe date sunt necesare pentru o înţelegere amplă asupra modului în care apa este utilizată de către industrie, agricultură şi indivizi. Consumul de apă trebuie să fie monitorizat şi contorizat pentru a detecta deficienţele. Atât datele cât şi analizele care rezultă în urma prelucrării lor ar trebui împărtăşite între guverne, academii şi ramuri industriale.

Apa este o parte integrantă a aproape oricărui sistem de pe planetă, incluzand comerţul, industria alimentară şi producerea energiei electrice. Apa este utilizată pentru a realiza orice, de la electricitate la automobile. Interacţiunile complexe dintre aceste sisteme trebuie să fie realizate şi înţelese mai bine pentru a informa factorii de decizie politici şi economici.

In ciuda faptului că este cea mai valoroasă resursă naturală a planetei, apa este deseori pe gratis sau foarte ieftină, spre deosebire de hrană sau energie. Acest lucru duce la risipă şi la utilizare eronată. Există însă modele viabile care combină drepturile omului cu structuri financiare pentru a reduce risipa.

Nu toate informaţiile referitoare la apă sunt costisitoare pentru a fi adunate într-o bază de date. De fapt, cele mai multe deja există sub o formă sau alta în toată lumea. Trebuie doar sa fie adunate, organizate şi împărţite.

Un exemplu de colaborare de succes care promovează colectarea datelor în sectorul public şi privat este proiectul SmartBay Galway din Irlanda. Proiectul va aduna în timp real date referitoare la calitatea apei, condiţiile marine şi de coastă, compoziţia chimică şi va oferi un suport semnificativ întreprinderilor locale şi economiei Irlandei.

Tehnologia va juca un rol important în viitor în furnizarea apei miliardelor de locuitori din mediul urban. Infrastructura inteligentă - inclusiv contorizarea în timp real şi remedierea automată a problemelor - va furniza soluţii care se adresează zonelor urbane.

Neil C. Hawkins, Vicepreşedinte Sustainability, The Dow Chemical Company: "Orice strategie de administrare a apei a oricărei companii ar trebui să se bazeze pe cunoaşterea detaliată atât a propriului consum, cât şi a situaţiei apelor locale. Strategia ar trebui condusă atât din nevoia de a maximiza eficienţa sistemelor de administrare a apei, de a reduce cantitatea de energie utilizată şi de a minimiza costurile din interiorul companiei, cât şi din dorinţa de a îndeplini obiectivele de management ale sistemului de administrare a apelor".

Joppe Cramwinckel, Sustainable Development Lead at Royal Dutch Shell: "Guvernele, companiile şi societatea au nevoie să colaboreze în vederea începerii administrării acestor sisteme - apa, energie şi agricultura - într-o manieră mai strategică şi integrată. Trebuie să avem o perspectivă mai cuprinzătoare."

Brian Richterb, Director of The Nature Conservancy"s Global Freshwater Team: "Impreună cu IBM, The Nature Conservancy dezvoltă aplicaţii care vor permite companiilor să dobândească o mai bună înţelegere asupra consecinţelor sociale şi de mediu ale consumului de apă. Stimulând activităţile de management al apei, companiile şi autorităţile municipale vor fi capabile să ia decizii mai bune atât în beneficiul comunităţilor locale dar şi al naturii".

Doug Miell, Water Resource Management Expert, Miell Consulting: "Nu poţi administra ceea ce nu poţi măsura. Avem nevoie de toate tipurile de baze de date, incluzându-le pe cele furnizate în timp real, pentru că există un deficit de informaţii credibile, disponibile şi viabile care ne stagnează activitatea."

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3062
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9723
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.4124

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb