IDC: Piaţa EAS din România va creşte cu o rată medie anuală de aproximativ 20% pentru următorii 5 ani

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 18 octombrie 2007

Ramura de producţie a industriei a investit cel mai mult în EAS în 2006 - peste 36% din valoarea totală a pieţei.

Ramura de producţie a industriei a investit cel mai mult în EAS în 2006 - peste 36% din valoarea totală a pieţei.

Piaţa de software pentru afaceri, enterprise application software (EAS) din România continuă să crească puternic. Conform unui studiu recent al IDC, după ce, în 2006, rata de creştere înregistrată a fost de 17,5% atingând o valoare de aproape 53 milioane USD, piaţa EAS din România este preconizată să crească cu 21% în 2007. Pricipalii factori de creştere rămân progresul economic, investiţiile străine, efectele integrării în UE, concurenţa tot mai mare, precum şi o mai bună înţelegere din partea clienţilor a beneficiilor ce provin din implementarea unor astfel de soluţii.

IDC estimează ca piaţa EAS din România va creşte cu o rată medie anuală de aproximativ 20% pentru următorii 5 ani.

"În 2006, incertitudinile asociate integrării europene au afectat uşor negativ vânzările de EAS. Ca efect, piaţa a crescut puţin sub nivelul aşteptat, multe companii preferând să investească în elemente de , în consolidarea poziţiei pe piaţă şi în sisteme sau produse care să le asigure respectarea standardelor europene", spune Călin Mirea, Research Analyst IDC România. Domnia sa a adăugat: "Piaţa EAS din România rămâne foarte dinamică şi fluctuantă; asta ne arată că această piaţă este încă în curs de maturizare, cu foarte mult potenţial neexploatat, în special în segmentul IMM".

În 2006, licenţele tip Enterprise Resource Management au reprezentat 63% din valoarea pieţei, menţinându-şi cota majoritară, ca şi în anii precedenţi. Soluţiile Supply Chain Management au fost pe locul doi, urmate de Operations Management Applications, cu 15% şi respectiv 9,4% din valoarea pieţei.

SAP a fost liderul pieţei EAS din România în 2006, urmat de SIVECO România şi ORACLE. Cota totală a celor trei vendori a depăşit 64% din valoarea pieţei, cu primul clasat acumulând peste un sfert din valoarea totală a vânzărilor.

Din punct de vedere al cererii, ramura de producţie a industriei a investit cel mai mult în EAS în 2006 - peste 36% din valoarea totală a pieţei. Retail-ul si utilităţile au urmat ca valoare a investiţiilor, însă cel mai rapid a crescut rata de investiţii EAS din sectorul bancar, zona din care se aşteaptă investiţii tot mai mari şi în anii următori.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb