IGCTI a înscris în sistem un număr dublu de instituţii publice, faţă de anul 2006

Comunicat Direcţia Relaţii Publice
Ziarul BURSA #Companii #IT / 9 februarie 2007

În prima lună de la lansarea noii versiuni a sistemului electronic de achiziţii publice eLicitatie, accesibil la www.e-licitatie.ro. Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informatiei (IGCTI) a înscris în sistem un număr dublu de instituţii publice, faţă de întreg anul 2006.

"Am eliberat peste 2.000 de certificate digitale luna trecută pentru instituţii publice. Aceasta creştere se explică prin faptul că acum toate autorităţile statului sunt obligate să publice anunţurile de achiziţie în sistemul eLicitatie", a explicat Cătălin Marinescu, preşedintele IGCTI. "În România sunt aproximativ 15.000 de instituţii publice, aşa că ne aşteptăm ca numărul înscrierilor în sistem să crească şi în lunile următoare, pe măsură ce acestea îşi încep programul de achiziţii".

Certificatul digital este un fişier care se descarcă în calculatorul utilizatorului şi care permite accesul în sistemul eLicitatie. Certificatul digital se eliberează la cerere.

Printre autorităţile care au publicat anunţuri pe eLicitatie se numără Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, Metrorex SA, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice - Transelectrica, Compania Naţională Poşta Română, Societatea Română de Televiziune.

Numărul companiilor ofertante care s-au înscris deja în sistem este de asemenea mai mare. Dacă pe tot parcursul anului 2006 s-au înscris 1.300 de companii, numai în luna ianuarie s-au înscris peste 1.800.

"Şi companiile ofertante sunt mai multe, deoarece se adresează, dintr-o dată, unei pieţe mai mari, iar categoriile de produse şi servicii care pot fi tranzacţionate prin eLicitatie nu mai sunt delimitate prin lege, astfel încât acum se poate vinde aproape orice în sistem", a adăugat Marinescu.

În cursul lunii februarie, utilizatorii sistemului vor avea la dispoziţie şi procedura de achiziţie conform căreia câştigă oferta cea mai bună din punct de vedere tehnico-economic. De asemenea, vor putea fi publicate şi anunţuri pentru contractele de concesionare, prin care bunurile sau serviciile statului pot fi exploatate în schimbul unor beneficii, şi anunţuri pentru concursuri de soluţii, procedură folosită atunci când statul achiziţionează proiecte pentru amenajări teritoriale, planuri urbanistice sau arhitectură.

În acest moment, eLicitatie permite publicarea tuturor tipurilor de anunţuri de achiziţii, cumpărarea directă şi cererea de ofertă. Accesul în sistem este acum mult mai facil, întrucât au fost eliminate o mare parte din documentele necesare înregistrării, tariful de înregistrare şi garanţia de bună conduită.

În cursul lunii februarie, IGCTI oferă gratuit companiilor ofertante înscrise câte 300 de participari la procedurile de achiziţie.

Proiectul pilot eLicitatie a fost lansat în martie 2002. În 2006, sistemul a fost utilizat de către 1.000 instituţii publice şi peste 1.300 de companii ofertante. S-au încheiat peste 175.000 licitaţii electronice şi au fost tranzacţionate 143 categorii de produse, în primele şase luni ale anului, după care sistemul a fost adaptat la noua legislaţie în domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb