IGPR:  Acţiune naţională pentru combaterea infracţiunilor contra patrimoniului

Adina Lateş
Anticorupţie / 5 ianuarie 2016

Poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au coordonat o acţiune desfăşurată, la nivel naţional, pentru verificarea legislaţiei privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor, potrivit unui comunicat al IGPR.

Poliţiştii au verificat 12.095 de unităţi ce desfăşoară activităţi în domeniu, 4.811 de spaţii de depozitare, precum şi 1.486 de transporturi de valori, fiind aplicate 1.279 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.687.419 de lei.

Conform sursei citate, în perioada 2 decembrie 2015 - 3 ianuarie 2016, poliţiştii structurilor de ordine publică au desfăşurat controale şi verificări privind respectarea prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia personalului unităţilor economice care manipulează şi depozitează valori însemnate, ori transportă valori monetare.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, a fost verificat modul de respectare a reglementărilor legale privind organizarea şi realizarea pazei şi protecţiei bunurilor şi valorilor pe timpul manipulării, păstrării ori depozitării acestora.

De asemenea, au fost efectuate controale la societăţilor care realizează transportul de valori, precum şi pentru reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie, precizează IGPR.

"Astfel, în perioada mai sus amintită, poliţiştii au verificat 12.095 de unităţi ce desfăşoară activităţi în domeniul menţionat, 4.811 spaţii de depozitare, precum şi 1.486 de transporturi de valori.

În urma acestor verificări, în 1.342 de cazuri au fost constatate deficienţe privitoare la locurile de depozitare.

Dintre acestea, în 427 de cazuri a fost constatată lipsa unor sisteme mecanofizice, în 559 de cazuri lipsa sistemelor electronice de securitate, iar 356 de sisteme erau neasigurate cu pază.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii au aplicat 1.125 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 270 prestatorilor de servicii şi 855 conducătorilor de unităţi.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 1.239.555 de lei", arată comunicatul.

Controalele efectuate de poliţiştii pe linia transportului de valori au urmărit, cu predilecţie, prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului societăţilor vizate.

"De asemenea, au vizat modalitatea de organizare şi executare a transportului de valori cu respectarea prevederilor legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat, precum şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate", mai arată comunicatul citat.

Potrivit IGPR, în urma celor aproape 1.500 de verificări efectuate asupra unor transporturi de valori, în 214 cazuri au fost constatate deficienţe.

Astfel au fost constatate 40 de cazuri de lipsă a planului de pază al transportului vizat, 44 de cazuri de nerespectare a consemnelor, 19 cazuri de utilizare a unor autovehicule neamenajate, 38 de cazuri de lipsă a personalului de pază înarmat, 11 cazuri de lipsă a monitorizării mijloacelor de transport, precum şi alte 62 de deficienţe.

În urma deficienţelor identificate, au fost aplicate 154 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 93 prestatorilor şi 61 conducătorilor de unităţi.

Valoarea totală a contravenţiilor aplicate se ridică la 447.864 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb