An de an, marea ne cheamă la ea... şi avem toate motivele să onorăm această invitaţie. Un corp mai ferm, alungarea durerilor fizice şi psihice, efecte anxiolitice garantate, conform unui comunicat remis redacţiei. Sunt doar câteva dintre beneficiile scăldatului în apa rece a mării.
Potrivit sursei citate, specialiştii în balneologie suţin că băile regulate în apă sărată, mai ales dimineaţa şi seara, întăresc imunitatea, diminuează durerile articulare, dar şi nivelul de stres cu care ne confruntăm.
Faţă în faţă cu căldura estivală, plajele sunt luate cu asalt. Motivul e cât se poate de clar. Apa e singură care mai poate domoli dogoarea arşiţei, iar curajul de a începe acţiunea de îmbăiere cât mai de dimineaţă are avantajele sale. Atât pe plan fizic, cât şi psihic. Curios să le afli?
Iată ce beneficii îţi oferă îmbăierea în apă rece de mare:
Stimulează circulaţia sanguină
La fel ca oricare activitate fizică, înotul stimulează sistemul cardiovascular şi face ca inima să fie mai rezistentă. De altfel, efectele benefice apar încă de la simpla scufundare a picioarelor în apă sărată. "Mersul în apă rece, sărată, stimulează muşchii coapselor, ai gambelor, dar totodată activează circulaţia sangvină, ameliorând returul venos", ne explică medicul balneolog de la Bacolux Hotels, Carmen Oproiu.
Altfel spus, imersia completă în apă rece a mării ajută cumva la stimularea musculară a arterelor, deoarece în contact cu apa rece, vasele sangvine se strâng şi corpul dirijează sângele spre organele vitale. Este ceea ce se numeşte vasoconstricţie. Pe când, atunci când ieşim din apă, se întâmplă exact fenomenul invers, vasodilataţie - creşterea debitului sanguin, subliniază sursa citată.
Contribuie la arderea caloriilor
"Atunci când corpul plonjează în apă rece, el îşi solicită toţi muşchii ca să lupte împotriva pierderii de căldură.", ne explică medicul Oproiu. Rezultatul? Organismul consumă mai multă energie, deci apelează la rezervele de grăsime şi arde mai multe calorii.
Stimulează imunitatea
Contactul cu apa rece şi expunerea la frig ajută şi stimulează sistemul imunitar. Totodată, prezenţa nenumăratelor microorganisme din mediul marin joacă un important rol de protecţie. De ce? E simplu! Când ne expunem corpul acestei diversităţi, sistemul imunitar se obişnuieşte mai uşor cu alte bacterii şi microorganisme.
Apa rece ridică moralul
Uşorul şoc termic provocat de îmbăierea în apă rece permite sinteza diferiţilor neutrotransmiţători, proces în urma căruia se eliberează endorfine, cunoscute şi sub numele de hormonii fericirii, precum şi serotonină şi dopamină. O acţiune atât de simplă, dar cu atât de multe beneficii.
Ne bucurăm încă de vară, iar temperaturile din termometre nu au de gând să coboare prea curând. În acest context, unde ne-am putea petrece cel mai bine timpul pentru a ne relaxa, pentru a face o baie de soare şi de apă? La mare, evident! Locul cel mai des ales pentru vacanţele estivale. Iar dacă încă nu ai ajuns vara aceasta la mare, trebuie să afli şi noutăţile:
Bacolux Koralio** este cel mai nou hotel din portofoliul grupului Bacolux Hotels România, dar şi din staţiunea Eforie Nord. Deschis la începutul lunii iulie, resortul de 4 stele, cu servicii all inclusive, îţi asigură tot confortul pentru sejurul de la malul mării. Ca să te convingem, iată câteva detalii: Resortul are 212 camere şi apartamente, restaurant şi terasă, lobby bar, parcare. Pentru relaxare şi distracţie există un loc special amenajat: Aqua Fun, care include 3 piscine exterioare cu apă salină încălzită (o piscină pentru adulţi cu o lungime de 28 m, două piscine pentru copii, 3 tobogane cu apă, bar şi terasă). În plus, pentru copii sunt disponibile şi 2 locuri de joacă.
Tocmai s-a lansat campania Still Summer: În perioada 8 august - 18 septembrie, La Bacolux Koralio** Eforie Nord iar doritorii pot beneficia de sejururi de 3 - 4 nopţi şi 5 - 7 nopţi cu regim de masă all inclusive, se menţionează în comunicat.