"Impact" SA sprijină public şi confirmă declaraţiile noului comisar pentru concurenţă al Comisiei Europene, Nellie Kroes, referitoare la funcţionarea defectuoasă a Consiliului Concurenţei din ţara noastră. Domnul Bogdan Boza, consilier al "Impact" în relaţia cu autorităţile, preia şi susţine, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, criticile aduse de doamna Kroes la adresa modului în care Consiliul Concurenţei a acordat ajutoarele de stat.
Reamintim că, în decursul acestui an, compania a depus trei petiţii la Consiliul Concurenţei prin care era cerută soluţionarea distorsiunilor concurenţiale provocate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) pe piaţa construcţiilor rezidenţiale. Demersurile "Impact" SA au fost motivate, susţine domnul Boza, de ajutoarele indirecte pe care ANL le primeşte din banii publici (subvenţionarea dobînzii la credite ipotecare, utilităţi gratuite, terenuri în folosinţă gratuită), fapt care constituie ajutor de stat, potrivit criteriilor Comisiei Europene. Răspunsul Consiliului la ultima petiţie a "Impact" SA, din data de 5 octombrie 2004, tratează despre cum trebuie redactată o petiţie, nicidecum obiectul acesteia, demonstrînd o vădită lipsă de respect faţă de cheltuirea banului public şi prevederile legale din domeniu, apreciază Bogdan Boza în comunicatul de presă.
Potrivit replicii date de Consiliul Concurenţei, în ziarul "Bursa", eliberarea şi aprobarea ajutoarelor de stat pentru construcţia de locuinţe nu cad sub incidenţa acestei instituţii. Consiliul Concurenţei autorizează ajutoare pe baza unor notificări fundamentate, din care rezultă necesitatea oportunităţii şi eficienţei lor pe perioade scurte de timp, care pot dis-torsiona concurenţa. Totodată, ANL este subordonată Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.
• "Impact" SA lansează sistemul
de administrare centralizată "@Intell"
Sistemul "@Intell" de administrare centralizată, lansat astăzi de compania "Impact", va oferi proprietarilor de case construite de companie posibilitatea să acceseze zilnic informaţii utile (eventuale probleme cum ar fi cele legate de securitatea proprietăţii). Domnul Dan Ioan Popp, preşedintele companiei "Impact", a precizat că proprietarii vor putea semnala aceste probleme administratorilor în timp util.
Sistemul "@dIntell" preia sarcina gestionării şi administrării cartierelor rezidenţiale şi configurează fiecare cartier cu o infrastructură bazată pe tehnologie IT. "@Intell" are trei variante de configurare de bază: varianta SEIF - destinată tuturor locuitorilor, varianta ALERT - conţinînd opţiuni care aduc mai multă siguranţă, şi varianta EXTREME - configurare personalizată în funcţie de cerinţele beneficiarilor.