IMPRIMANTELE 3D, DIN CE ÎN CE MAI ACTUALE O companie din Hamburg comercializează mini-figurine ale clienţilor

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 27 septembrie 2013

O companie din Hamburg comercializează mini-figurine ale clienţilor

Odată cu apariţia pe piaţă a imprimantelor 3D a fost atins un nou nivel în ceea ce priveşte evoluţia tehnologiei şi a importanţei acesteia în vieţile oamenilor. Unii au rămas perplecşi la noile schimbări din jurul lor, alţii, mai inventivi, au început să folosească avantajele noilor tehnologii pentru a-şi clădi propria afacere. Conform ediţiei nemţeşti a publicaţiei The Local, din cea de-a doua categorie face parte şi compania Twinkind din Hamburg, nordul Germaniei, care a cucerit imaginaţia clienţilor săi prin comercializarea unor mini-figurine 3D ale acestora. Persoane din întreaga lume cheltuiesc câteva sute de euro şi se lasă fotografiate din nu mai puţin de 100 de unghiuri pentru a fi printate sub forma unor figurine din plastic.

Timo Schaedel, fondatorul Twinkind, a declarat pentru versiunea nemţească a Wall Street Journal: "În mai puţin de două săptămâni, afacerea s-a răspândit în tot internetul". Astfel, blogurile au început să acorde spaţii importante ideii lui Timo, iar acest lucru s-a concretizat în apariţia unei lungi liste de aşteptare pentru viitorii clienţi.

În ciuda mărimii figurinelor, care pot fi ţinute în palmă, preţul acestora nu este deloc mic, valoarea acestuia variind între 225 de euro şi 1.290 de euro. Totuşi, în pofida acestui lucru, succesul afacerii este garantat, iar reprezentanţii companiei deja se gândesc la extindere. Timo Schaedel a declarat că cel mai important punct de desfacere se va regăsi în Berlin, începând cu luna octombrie a anului curent. De asemenea, conform conducerii Twinkind, o viitoare posibilă locaţie este şi Londra.

Tehnologia printării 3D are aplicabilitate inclusiv în medicină

Pe lângă rolul său de a distra oamenii şi de a pune la încercare imaginaţia artiştilor, imprimanta 3D poate fi utilizată şi în domenii dintre cele mai serioase, precum industria sau medicina. Chiar dacă pare de domeniul ştiinţifico-fantasticului, ştiinţa care a stat la baza dezvoltării acestei adevărate maşinării a ajuns atât de departe, încât a apărut un prototip de imprimantă a ţesuturilor umane. Astfel, cu ajutorul imprimantei 3D, se pot "printa" organe, cu ajutorul unei instalaţii revoluţionare care foloseşte celule umane.

Obiectele care pot fi create cu ajutorul imprimantei 3D sunt dintre cele mai diverse, de la jucării şi obiecte vestimentare, până la carcase de telefoane, ceasuri, chitare, proteze, chei, biciclete şi piese auto. Totul depinde de imaginaţia fiecăruia.

Tehnologia folosită de imprimantele 3D are la bază un proces destul de simplu. Cu ajutorul unui aparat foto special, sunt făcute mai multe fotografii obiectului respectiv, din toate unghiurile. Astfel se va forma imaginea tridimensională a obiectului respectiv, care este transmisă imprimantei. Aceasta poate funcţiona cu plastic sau diverse alte materiale precum fibră de sticlă, diverse pulberi sau chiar zahăr.

Preţul unei imprimante 3D pleacă de la câteva sute de euro şi poate atinge peste 2.000 de euro, în funcţie de mărime şi performanţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb