ÎN 12 MAI  Washingtonul anunţă un summit mondial despre pandemie

G.D.
Internaţional / 18 aprilie 2022

Washingtonul anunţă un summit mondial despre pandemie

Casa Albă a anunţat astăzi organizarea pe 12 mai a unui summit mondial pentru a pune capăt epidemiei de Covid-19 şi pentru a pregăti răspunsul la viitoare ameninţări la adresa sănătăţii, relatează AFP, conform Agerpres.

Summitul, care va fi unul virtual, va fi coprezidat de Statele Unite, Germania - care deţine preşedinţia prin rotaţie a G7 -, Indonezia (preşedinţia G20), Senegal (preşedinţia Uniunii Africane) şi Belize (preşedinţia Caricom, ţările din Caraibe).

"Summitul va intensifica eforturile noastre colective de a pune capăt fazei acute a epidemiei de Covid-19 şi de a ne pregăti pentru viitoare ameninţări legate de sănătate", au indicat aceste ţări într-un comunicat comun publicat de Washington.

Este al doilea summit mondial consacrat pandemiei de coronavirus de la debutul răspândirii acestuia, în decembrie 2019, primul fiind organizat pe 22 septembrie 2021 de preşedintele american Joe Biden, care a pledat atunci pentru intensificarea vaccinării pe plan global.

Astăzi, deşi rata mortalităţii atribuite Covid-19 a scăzut clar în lume, propagarea virusului împiedică mai multe ţări să ridice restricţiile - în frunte cu China, unde milioane de oameni sunt încă ţinuţi în carantină - şi, deşi varianta actuală Omicron a coronavirusului este mai puţin periculoasă, cu toate că este mai contagioasă, statele organizatoare ale summitului subliniază că este indispensabil să se ia toate măsurile ca lumea să nu fie luată prin surprindere de noi catastrofe sanitare.

"Ştim că acum trebuie să ne pregătim să construim, să stabilizăm şi să finanţăm capacitatea globală de care avem nevoie nu doar pentru a face faţă variantelor de Covid-19, ci şi altor crize sanitare", atenţionează organizatoarele summitului din 12 mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb