În 2008 , MCTI va aloca fonduri pentru cercetare

Cristina Alexandru
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 octombrie 2007

În 2008 , MCTI va aloca fonduri pentru cercetare

MCTI va primi în anul viitor un buget cu 17% mai mare decât în 2007

Prin proiectul de buget aferent anului 2008, aprobat în şedinţa de Guvern pe data de 10 octombrie, MCTI primeşte fonduri de 76.011.000 lei. Aceasta suma este cu 17% mai mare decât cea alocată pentru anul 2007, şi, pentru prima oară, în anul următor se vor aloca fonduri pentru cercetare - dezvoltare - inovare.

Constituirea Planului Sectorial, pentru următorii trei ani, are ca scop suportul tehnic al deciziilor MCTI prin realizarea de proiecte conform programelor din plan, pentru programele de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.

Programele de cercetare - dezvoltare în Comunicaţii vor primi 4 milioane lei în 2008, 5 milioane lei în 2009 şi 6 milioane de lei în 2010, iar programele de cercetare-dezvoltare în Tehnologia Informaţiei vor avea alocate 7 milioane lei în 2008, 9 milioane lei în 2009 şi 11 milioane lei în 2010.

De asemenea, pe site-ul MTI a fost publicat Ghidul pentru accesarea fondurilor europene în domeniul TIC.

Iuliu Winkler, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, a precizat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dezvoltarea societăţii informationale constituie un obiectiv prioritar pentru ţara noastră, în conformitate cu obiectivele specifice ale Agendei Lisabona.

O prima operaţiune va viza suportul pentru implementarea sistemelor informatice integrate, destinate managementului afacerilor. Beneficiarii ţintă ai acestei operaţiuni vor fi IMM-urile. Grantul maxim acordat este de 1.020.000 lei, cu rata maximă de co-finanţare de 65% pentru componenta de investiţii (55% pentru cele din regiunea Bucureşti-Ilfov), 50% pentru componenta de consultanţă şi 45% pentru componenta de instruire specifică. Depunerea propunerilor de proiecte aferente acestei operaţiuni se va face între noiembrie 2007 şi martie 2008, cu o alocare financiară totală de 68 milioane de lei.

O a doua operaţiune este adresată tot IMM-urilor şi vizează susţinerea dezvoltării sistemelor de comerţ electronic şi a altor soluţii electronice pentru afaceri. Grantul maxim acordat este de 1.400.000 lei, iar ratele de cofinanţare sunt repartizate asemănător primei operaţiuni. Alocarea financiară totală este de 37,4 milioane lei, iar perioada de depunere a proiectelor este tot noiembrie 2007 - martie 2008.

A treia operaţiune, ce are ca beneficiari IMM-urile şi ONG-urile, constă în sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe. Mărimea maximă a grantului (FEDR+Bugetul de stat) este de 85.000 lei cu o rată maximă de cofinanţare (mărimea grantului împărţită la totalul cheltuielilor eligibile) de 80% pentru IMM-uri şi 95% pentru ONG-uri. Depunerea proiectelor se va face în perioada ianuarie-aprilie 2008, cu alocarea financiară aferentă de 30,6 milioane lei.

Criteriile de selecţie ale proiectelor sunt relevanţa, maturitatea şi capacitatea de implementare.

Va fi constituit Consiliul pentru Economia Digitală din România

Conducerea MCTI a decis, ieri, împreună cu reprezentanţii a 15 asociaţii patronale şi profesionale din industria IT&C constituirea Consiliului pentru Economia Digitală din România (CEDR), care va funcţiona ca şi organ consultativ pe lângă Guvernul României.

"CEDR este o formă de parteneriat public-privat prin care dorim să instituţionalizăm receptarea propunerilor, observaţiilor şi chiar criticilor care provin din mediul de afaceri. Dorim să fim o interfaţă pentru mediul public şi privat. Am vorbit foarte mult despre standardizare, despre reglementare transparentă, despre nevoia de interfaţă cu sistemul educaţional, de faptul că indiferent ce strategii avem, a extinderii e-guvernării şi e-administraţiei, trebuie să avem un mecanism de preluare şi optimizare a opiniilor care vin din mediul de afaceri", a declarat Iuliu Winkler, ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei la finalul întâlnirii cu asociaţiile din domeniul IT&C.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb