ÎN 2009, Piaţa ATV-urilor ar putea scădea cu peste 70%

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 16 iunie 2009

Vânzările de ATV-uri (n.r. All Terrain Vehicle) din ţara noastră sunt influenţate de criza financiară în acest an, scăderea faţă de anul trecut fiind estimată la 70%, potrivit importatorului şi dealerului de ATV-uri "Actionland", reprezentat de domnul Angelo Ştefănescu, director general al companiei.

"Dacă în 2006-2007 s-a înregis­trat o creştere a pieţei de ATV-uri chiar şi de 300%, în acest an, pe fondul crizei financiare, ne aşteptăm la o scădere serioasă a pieţei. În 2008, noi, ca importatori şi dealeri, am estimat piaţa la 2.000 de ATV-uri vândute, iar după cum merg vânzările până acum, scăderea va fi de 70%", a declarat Angelo Ştefănescu agenţiei NewsIn.

Compania "Actionland" a avut în 2008 o cifră de afaceri de 6,1 milioane lei, în scădere cu 20,77% faţă de 2007. O pondere de 75% din cifra de afaceri a "Actionland" au avut-o vânzările de vehicule, iar 25% au rezultat din comercializarea de accesorii, piese de schimb, cauciucuri şi consumabile.

"Cota de piaţă a "Actionland" în 2008 a fost, după estimările noastre, de 15%", a mai spus directorul general al companiei. Pe parcursul anului trecut, firma a avut investiţii de 100.000 de euro, pentru modernizarea spaţiului comercial, mărirea spaţiului de depozitare şi crearea unui service propriu.

"Şi în 2009 vom continua planul de extindere a spaţiului de depozitare şi a celui de service, investiţii de minimum 50.000 de euro", a mai precizat Ştefănescu.

Compania "Actionland" a avut o reţea de 40 de dealeri, însă numărul acestora a scăzut din cauza crizei economice. "Datorită condiţiilor economice, dealerii mai mici au fost nevoiţi să se reprofileze. Acesta este motivul pentru care în acest an nu intenţionăm să ne mărim numărul de parteneri. Dintre toţi partenerii, magazinele reţelei din Sibiu şi Bucureşti înregistrează cele mai mari vânzări", a mai precizat Angelo Ştefănescu.

Un alt jucător de pe piaţa importurilor şi distribuţiei de ATV-uri, "Motoboom", confirmă scăderea pieţei, însă evită să facă prognoze asupra vânzărilor din acest an. "În primul trimestru al acestui an am avut o cifră de afaceri de 300.000 de euro, în scădere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut. 99% din vânzările din acest an au fost ATV-uri", a declarat agenţiei de presă directorul general al "Motoboom", domnul Ciprian Haber.

"Motoboom" a avut în 2008 o cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro, în creştere cu 40% faţă de 2007. "Noi ne ocupam şi de afaceri cu motociclete, însă 85% din cifra de afaceri înregistrată anii trecuţi au fost date din vânzarea de ATV-uri.", a mai spus Haber.

Ţinta pentru 2009 este o cifră de afaceri de două milioane de euro, în scădere cu 43% faţă de 2008, în condiţiile în care pentru acest an nu s-au bugetat bani pentru investiţii. În 2008, investiţiile "Motoboom" s-au cifrat la 100.000 de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb