ÎN 2012 PointPark Properties va începe un parc logistic în România, dacă va găsi clienţi

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 29 septembrie 2011

Dezvoltatorul ceh de parcuri logistice PointPark Properties va construi în România doar spaţii la cererea clienţilor, primul proiect urmând să fie început anul viitor, deşi până în prezent nu a încheiat niciun contract de închiriere, potrivit lui Ştefan Gheorghiu, country manager al companiei, citat de Mediafax. "Nu cumpărăm teren speculativ şi nici nu construim speculativ. Construim doar la cerere spaţii logistice şi industriale. Avem multe cereri din partea companiilor din toate domeniile de activitate, care doresc astfel de spaţii în diverse oraşe, respectiv Arad, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Bucureşti şi altele", a declarat Gheorghiu la prezentarea biroului din Bucureşti a dezvoltatorului. El a arătat că suprafaţa minimă construită va fi de 500 de metri pătraţi, menţionând că în prezent costul pentru dezvoltarea proiectelor logistice şi industriale porneşte de la 250 de euro pe metru pătrat, dacă exis-tă utilităţile şi infrastructura. Pentru construcţiile unde sunt necesare şi aceste lucrări, costul ajunge la minim 330 de euro pe metru pătrat.

"Vrem să construim la cerere, apoi să asigurăm administrarea activului pentru o perioadă şi apoi să vindem proiectele unor fonduri de investiţii", a adăugat Gheorghiu.

Ştefan Gheorghiu, fost şef al Europolis Real Estate Fund Romania, a fost numit manager de ţară pentru operaţiunile de pe piaţa locală ale dezvoltatorului ceh de la 1 iunie.

Echipa PointPark Properties numără în prezent patru persoane, urmând să mai fie aduşi oameni în funcţie de proiectele construite.

PointPark Properties dezvoltă la Cluj o facilitate în parteneriat cu fondul de investiţii Europa Capital, cu o suprafaţă totală de peste 250.000 metri pătraţi în şase clădiri. Compania este activă în 11 state din Europa şi administrează peste 1,5 milioane metri pătraţi de spaţii logistice. PointPark Properties este o subsidiară a Arcapita Industrial Management, compania specializată în investiţii în spaţii logistice a Arcapita Bank, care operează în Bahrain, Atlanta, Londra şi Singapore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb