ÎN 2020 Studioul de gaming românesc Amber a înregistrat o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de dolari

G.U.
Companii / 22 martie 2021

Mihai Pohontu, CEO Amber

Mihai Pohontu, CEO Amber

Amber, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, a depăşit în 2020 pentru prima dată pragul de 20 de milioane de dolari, realizând o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari (85 milioane de Lei), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Suma reprezintă o creştere de 58% faţă de cifra obţinută în 2019.

Creşterea susţinută din ultimele 12-18 luni se datorează dezvoltării competenţelor de producţie integrală ("full game development") cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games şi KaraOkulta, respectiv deschiderii a trei noi birouri la Botoşani, Guadalajara şi Montreal.

Mihai Pohonţu, CEO Amber, a declarat: "Strategia de creştere a Amber din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite şi stabilirea prezenţei în mai multe pieţe. Ne-am dorit ca astfel să asigurăm sinergia operaţională dorită de partenerii noştri, dar şi o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a putea livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. Pentru a susţine această creştere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi şi în produse originale."

Potrivit comunicatului, deschiderea studioului din Guadalajara a adus Amber proiecte şi clienţi din pieţe noi, capacitate de producţie crescută, dar şi posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Deşi a fost lansat iniţial pentru proiecte de testare şi artă, studioul din Mexic oferă în 2021 inclusiv servicii de programare şi de game design. Dezvoltarea se reflectă şi în numărul specialiştilor care lucrează în studioul din Guadalajara, în prezent fiind implicaţi în diferite proiecte peste 150 artişti, designeri, programatori şi testeri.

Studioul din Botoşani, deschis la finalul lui 2019, a creat oportunităţi pentru tinerii din oraş şi din regiune. Dacă în primele 12 luni de activitate studioul urma să atragă 30 de specialişti, datorită proiectelor tot mai numeroase, la finalul anului în studio lucrau deja peste 70 de oameni. Biroul îşi va diversifica serviciile şi în zona de game design, începând ca din acest an să activeze o echipă dedicată acestei discipline, continuând totodată să exploreze şi oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. Pentru echipa din Botoşani, urmează mutarea într-un sediu mai mare corelat cu noul obiectiv pentru recrutarea de talent local în 2021: peste 150 de specialişti care să activeze în studioul din estul ţării.

În Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare si dezvoltare de produse, urmând să angajeze specialişti în toate disciplinele de dezvoltare, notează sursa citată.

"Expansiunea Amber va continua în ritm susţinut şi în perioada următoare. Ne uităm la oportunităţi noi atât în România, cât şi în regiuni precum Europa de Est, Asia şi America de Sud, oportunităţi care pot include deschiderea de studiouri noi, fuziuni şi achiziţii.", a adăugat Mihai Pohonţu.

În cele şase birouri Amber situate la Bucureşti, Botoşani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara şi Montreal lucrează în total peste 700 de specialişti. În funcţie de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută talent pentru poziţii de Art Directors, 2D şi 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers sau Game Testers.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb