ÎN 2021: Fabricile Zentiva din ţara noastră au produs peste 162 milioane de medicamente

G.D
Companii / 5 aprilie 2022

Fabricile Zentiva din ţara noastră au produs peste 162 milioane de medicamente

Grupul Zentiva a produs cu 13% mai multe medicamente în 2021 faţă de anul precedent. Cele două fabrici deţinute de entităţile Zentiva la Bucureşti, Zentiva S.A. şi Labormed - Pharma S.A., au realizat în perioada menţionată 162 milioane de cutii medicamente, faţă de volumul de 144 milioane înregistrat în 2021, conform unui comunicat remis redacţiei. În 2019, înainte de preluarea fabricii Labormed, Zentiva S.A. a produs 105 milioane de cutii de medicamente în România. Fabrica Zentiva S.A. continuă să reprezinte o pondere de peste 80% din totalul de medicamente produse de Grupul Zentiva pe plan local. În acest an fabrica Zentiva de la Bucureşti va sărbători 60 de ani de activitate neîntreruptă.

Potrivit sursei citate, pentru al doilea an consecutiv, formele solide au înregistrat cele mai ample creşteri ale volumului de producţie, pentru unele dintre cele mai cerute şi utilizate medicamente, precum metamizol (Algocalmin), paracetamol si acid acetilsalicilic, situaţie determinată în principal de continuarea pandemiei Covid-19. Acestora li se adaugă evoluţia în producţie pentru moleculele tamsulosin (urologie) şi bisoprolol (afecţiuni cardiovasculare), datorită livrărilor pe pieţe externe precum Germania şi Marea Britanie.

Grupul Zentiva exportă din ţara noastră către 34 de ţări (dintre care amintim Germania, Franţa, Marea Britanie, Cehia, Polonia), Iordania, Armenia şi Kosovo reprezentând noi pieţe de distribuţie active începând cu 2021. Aproximativ 63% din producţia în volume realizate în România este alocată exporturilor. Veniturile din exporturi contribuie la implementarea planurilor anuale de investiţii în tehnologia de producţie, subliniază sursa citată.

"Continuăm un ciclu lung de creştere anuală record al producţiei de medicamente în România ca urmare a consecvenţei de a investi în extinderea capacităţii de producţie şi de a majora exporturile. După preluarea Labormed, adăugăm ca factor de creştere şi programele de eficientizare internă. Am demarat în România un amplu proiect de reorganizare prin echipe autonome dedicate pe forme galenice, responsabile de fluxul de producţie de la începutul procesului de fabricaţie şi până la produsul finit. Acest mod de organizare ne va permite să păstrăm gradul de competitivitate în piaţă printr-un cost de productie optim, să menţinem calitatea produselor şi să eficientizăm timpii de fabricaţie", a declarat Margareta Tănase, Director Operaţiuni Industriale Zentiva România.

În ţara noastră grupul Zentiva reuneşte societăţile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. şi Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale şi OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice care acoperă peste 15 arii terapeutice, din care amintim terapia durerii, urologie, gastro, reumatologie şi ariile strategice precum oncologie, cardiovascular, diabet, respirator şi OTC-uri, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cum zice în titlu, au produs (mai multe) cutii, nu medicamente, decât în anul precedent. E relevant?

    1. Capacitatea de productie se exprima in unitati.

    si la zentiva (SCD) la fel ca la sif1

    niste sifonari, toti macafei pentru sifonat,  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb