În această săptămână, se decide firma care va începe lucrările de refacere a centrului istoric

Ziarul BURSA #Companii / 8 august 2006

Primăria Capitalei va desemna, în această săptămână, firma care va începe lucrările de refacere a centrului istoric, a anunţat arh. Cătălin Cazacu, coordonatorul proiectului. El a declarat că desemnarea câştigătorului licitaţiei din 17 iulie se va cunoaşte "în primele zile ale săptămânii", după lămurirea unor aspecte tehnice cerute de reprezentanţii municipalităţii celor doi concurenţi care au depus ofertele pentru derularea proiectului de reabilitare a zonei pilot a centrului.

"În 2-3 zile o să avem firma câştigătoare pentru reconstrucţia centrului istoric, după care urmează alte şapte zile în care vom negocia contractul de execuţie cu firma câştigătoare", a explicat Cătălin Cazacu, citat de Rompres.

El a precizat că organizarea de şantier va mai dura circa trei săptămâni, iar după 20 august o să înceapă efectiv lucrările. Potrivit lui Cazacu, se va face reabilitarea infrastructurii stradale, vor fi refăcute străzile şi va fi montat mobilier urban. La licitaţia din 17 iulie au fost prezente două firme, din cele zece care au cumpărat documentele pentru licitaţie pentru obiectivul de investiţii "Reabilitarea străzilor din zona pilot a Centrului Istoric". Este vorba de firma SEDESA Obrasy Servicios SA (Spania) şi de firma OPCA (Portugalia), ambele angajându-se să execute lucrarea în termen de 540 de zile.

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cele două firme se numără realizarea, în ultimii cinci ani, a unor contracte în valoare de zece milioane de euro în regiunea europeană legate de structura de autostrăzi, şosele şi străzi, să fi avut cel puţin două contracte de reabilitare de minimum un kilometru de săpătură.

La ultima licitaţie, ţinută în luna mai, nici o firmă din cele nouă care au cumpărat atunci caietul de sarcini nu s-a arătat interesată de refacerea centrului istoric al Capitalei, nedepunând nici o ofertă. În această situaţie, municipalitatea a reluat procedura de licitaţie, după ce a primit acordul din partea BERD, care a finanţat parţial acest proiect printr-un credit.

Iniţial, proiectul de refacere a zonei istorice a Capitalei a fost programat să demareze în toamna anului trecut. Pentru realizarea planurilor, în subteran au fost introduşi roboţi care au fotografiat reţelele. Zona-pilot a centrului istoric ce urmează a fi refăcută vizează spaţiul cuprins între Lipscani, Bd. I.C. Brătianu, Halelor, Splaiul Unirii şi Calea Victoriei. Refacerea infrastructurii din această zonă este programată să dureze doi ani şi jumătate. Abia după terminarea acestor lucrări se va putea discuta despre refacerea imobilelor vechi din centrul istoric.

Înlocuirea reţelelor subterane va trebui să fie realizată fără executarea de săpături şi şanţuri, aşa cum se procedează de obicei. Această măsură este necesară în vederea protejării imobilelor din zonă, foarte vechi şi şubrede, săpăturile putându-le afecta structura de rezistenţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb