ÎN ADUNAREA EXTRAORDINARĂ DE LUNI Acţionarii Socep au aprobat absorbţia Casei de Expediţii Phoenix

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 ianuarie 2020

În urma operaţiunii, capitalul Socep se va majora cu 1,05 milioane lei

Acţionarii operatorului portuar Socep Constanţa (SOCP) au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară (AGEA) de la începutul săptămânii, proiectul de fuziune prin absorbţie a societăţii Casa de Expediţii Phoenix şi rapoartele de evaluare întocmite de CMF Consulting, se arată în notificarea companiei remisă, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În urma absorbţiei, capitalul social al Socep urmează să se majoreze cu 1,056 milioane de lei, de la 34,342 milioane de lei la 35,399 milioane de lei, prin emiterea a 10,565 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei, operaţiune care de asemenea a primit undă verde de la acţionari.

Noile titluri de proprietate vor fi dis-tribuite către acţionarii Casei de Expediţii Phoenix, raportul de schimb fiind de 4,4464 (o acţiune Casa de Expediţii Phoenix = 4,4464 acţiuni SOCEP) conform proiectului de fuziune, se arată în raportul companiei.

De asemenea, a mai fost aprobată procedura de retragere din societate a acţionarilor Socep ce nu au votat favorabil absorbţiei Casei de Expediţii Phoenix, preţul plătit din companie pentru titlurile celor care îşi vor exercita dreptul de retragere fiind de 0,5262 lei/unitate.

Acţionarii au dreptul de a solicita retragerea din societate în termen de 30 de zile de la data adoptării hotărârii adunării generale, se precizează în comunicatul Socep.

Acum, pentru a demara, operaţiunea de piaţă trebuie să primească undă verde de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Casa de Expediţii Phoenix Constanţa este un operator portuar specializat în operarea mărfurilor pachetizate. A fost fondată ca societate comercială pe acţiuni în anul 1991, iar apoi a fost privatizată în anul 1996, în prezent fiind societate cu capital integral privat.

Socep este deţinută într-o proporţie de 32,37% de Grupul DD Constanţa, producătorul de BCA CELCO controlează 24,64% din acţiunile societăţii, iar acţionarul Samara Stere are 11,58%.

La preţul curent al acţiunii SOCP, de 0,5 lei, valoarea de piaţă a operatorului portuar din Constanţa este de circa 171,71 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb