ÎN AL TREILEA TRIMESTRU FISCAL, Lenovo: Profit brut, cu 54% mai mare

Valentin Busuioc
Companii #IT / 4 februarie 2015

Profitul brut al companiei chinezeşti de IT Lenovo a crescut, în al treilea trimestru fiscal (încheiat la 31 decembrie), cu 54% comparativ cu perioada similară din anul precedent, ajungând la 2,1 miliarde dolari, ceea ce înseamnă o marjă brută de 14,9%, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Pe de altă parte, profitul operaţional a scăzut cu 3% în perioada de referinţă, până la 325 milioane dolari. Venitul pe acţiune a ajuns la 2,32 cenţi, iar depozitele nete se ridicau, la finalul lunii decembrie 2014, la 1,3 miliarde dolari

Lenovo Group s-a bucurat de o creştere importantă a segmentului de PC-uri şi o integrare rapidă a investiţiilor realizate în diviziile Motorola Mobility (Motorola) şi IBM System x, x86 server (System x). Venitul trimestrial s-a ridicat la 14,1 miliarde de dolari, în creştere cu 31% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Venitul bancar brut înainte de deducerea cheltuielilor realizate cu fuziuni şi achiziţii a ajuns în trimestrul al treilea la 348 milioane de dolari, în avans cu 8% raportat la perioada similară din 2013. Cheltuielile contabile non-operaţionale realizate pentru fuziuni şi achiziţii au totalizat 74 milioane dolari şi au inclus taxe precum amortizarea activelor intangibile şi dobânda pentru biletele la ordin realizate pentru investiţiile realizate cu Motorola şi System x. Incluzând aceste cheltuieli, venitul înainte de plata taxelor a ajuns la 274 milioane dolari, redus cu 15% comparativ cu perioada similară din anul fiscal anterior. Totodată, venitul net înregistrat în al treilea trimestru fiscal a fost de 253 milioane dolari, în declin cu 5%, în timp ce venitul net înainte de deducerea cheltuielilor bancare pentru investiţiile în fuziuni şi achiziţii a fost de 327 milioane dolari, în avans cu 23%.

Segmentul PC-urilor rămâne puternic, pe măsură ce se diversifică prin înglobarea business-urilor Motorola şi System x. Echilibrarea veniturilor este în acest moment un punct forte pentru Lenovo: în prezent, PC-urile contribuie cu 65% la veniturile companie, dispozitivele mobile aduc 24%, iar segmentul Enterprise aduce 9% din veniturile totale. În urmă cu un an, PC-urile reprezentau 81% din veniturile Lenovo.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb