ÎN ANUL 2020 Cifra de afaceri a grupului Lasselsberger Ceramics România a crescut cu aproximativ 10%

S.B.
Companii #Construcţii / 19 mai 2021

Cifra de afaceri a grupului Lasselsberger Ceramics România a crescut cu aproximativ 10%

Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice marca CESAROM, format din companiile SANEX S.A. şi LASSELSBERGER S.A., a înregistrat în 2020 o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% comparativ cu anul precedent, în timp ce profitul grupului s-a dublat, se arată într-un comunicat al grupului, remis redacţiei.

Potrivit reprezentanţilor companiei, volumul de gresie şi faianţă comercializat în 2020 s-a ridicat la aprox. 8 milioane de metri pătraţi, în creştere cu 4% faţă de anul 2019.

Conform datelor companiei, exportul de produse a atins anul trecut nivelul înregistrat în 2019 şi reprezintă circa 5% din cifra de afaceri totală. Cele mai dinamice pieţe externe pentru companie rămân în continuare: Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia şi Ungaria.

În 2021, Lasselsberger Ceramics România mizează pe continuarea investiţiilor în liniile de fabricaţie de la fabrica SANEX din Cluj-Napoca, planificând investiţii de peste 2 milioane de euro. Acestea vizează creşterea calităţii produselor, eficientizarea activităţii logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare şi diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

"Suntem încrezători că anul 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea pentru produsele CESAROM fiind pe un trend crescător. Tot mai mulţi clienţi se conving de faptul că placile ceramice produse în România sunt de cele mai multe ori superioare calitativ celor din import, pentru categoriile respective de preţ. Această majorare va fi susţinută şi de expansiunea construcţiilor noi în principalele oraşe din ţară, dar şi de creşterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie", a declarat Petrişor Grindeanu, Director General al Lasselsberger Ceramics România.

Cele mai solicitate produse din portofoliul CESAROM în 2020 au fost plăcile de gresie porţelanată de format 60 x 30 cm, segment în care CESAROM este lider de piaţă, iar dintre acestea compania a înregistrat vânzări de top cu gresiile de tip parchet (cunoscut şi drept greso-parchet), cele care imită cimentul sau cele care imită pietrele naturale precum granitul sau travertinul. Cele mai populare modele din oferta CESAROM au fost: Canada, Granito, Piedra, Tanum, Traver sau Woodstyle.

Din datele companiei, românii care au achiziţionat plăci ceramice CESAROM în 2020 au alocat un buget care a variat între 2500 lei şi 3500 lei în funcţie de preferinţe, de la un buget mediu de 1500 lei înregistrat cu cu un an în urmă. Creşterea bugetului vine ca urmare a măririi suprafeţelor placate şi a înclinaţiei românilor către produse de o calitate superioară. Totodată, potrivit CESAROM, o influenţă importantă asupra bugetului alocat de români o generează atât puterea economică a oraşului de reşedinţă, dar şi gradul de informare asupra caracteristicilor tehnice şi funcţionale ale gresiei şi faianţei. În topul regiunilor care au generat cele mai multe vânzări anul trecut pentru produsele CESAROM s-au situat Bucureştiul, Ardealul şi Moldova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb