În Brazilia, criminalitatea organizată sifonează miliarde de la benzinării

A.P.
Internaţional / 12 martie 2021

În Brazilia, criminalitatea organizată sifonează miliarde de la benzinării

Călătoreşte prin Brazilia şi vei observa indicatoare aproape peste tot pentru BR Distribuidora, proprietarul celui mai mare lanţ de benzinării din America de Sud. Mai puţin cunoscut este efortul BR de a-şi curăţa reţeaua de retail de presupuşi escroci, scrie Reuters.

În 2019, compania a scos sute de francizaţi independenţi din reţeaua sa pentru presupuse "nereguli", a declarat un purtător de cuvânt al BR pentru Reuters, inclusiv pentru evitarea taxelor pe combustibil. În total, BR şi-a eliminat numele de la 730 de puncte de vânzare, aproximativ 10% din reţeaua sa braziliană de la acea vreme.

Dar alţi criminali continuă să opereze staţii BR, a constatat Reuters. Un francizat major în statul Rio de Janeiro, de exemplu, a fost acuzat de procurori de cel puţin 12 ori pentru infracţiuni legate de combustibil în ultimii 15 ani şi este în prezent judecat pentru presupusa sa participare la contrabanda cu combustibil , conform documentelor instanţei examinate de Reuters. El nu a fost condamnat în niciunul dintre cazurile judecătoreşti examinate de agenţia de ştiri.

Situaţia BR nu este unică. Criminalii s-au infiltrat în cele mai mari patru lanţuri de benzină din Brazilia, unde se estimează că controlează sute, dacă nu chiar mii, de staţii, potrivit interviurilor Reuters cu mai mult de 20 de oficiali din industrie. Organizaţia de ştiri a analizat, de asemenea, mii de pagini de dosare în justiţie şi dosare de executare de la autoritatea de reglementare braziliană.

Aceştia vând benzină furată şi pompe de foraj către clienţii. De asemenea, există infracţiuni mai grave. Unii antreprenori îşi folosesc staţiile pentru a spăla bani în numerar pentru bande precum Primul Comandament al Capitalei, cel mai mare grup de crime organizate din America de Sud, susţin autorităţile, precum şi pentru "miliţii" - întreprinderi criminale violente compuse în parte din poliţişti pensionari şi de serviciu.

În sudul Braziliei, un proprietar de staţie se află în faţa unui proces pentru asasinarea din 2017 a unui investigator din industrie care cerceta presupuse fraude la operaţiunile omului de afaceri.

Grefa este profitabilă. Câştigurile de la pompele din Brazilia se ridică la 23 miliarde de reali (4,15 miliarde de dolari) anual, potrivit unei estimări din noiembrie a Institutului Combustivel Legal sau ICL, un grup industrial fondat anul trecut pentru a combate frauda.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a dat vina pe proprietarii de benzinării fără scrupule pentru că au înşelat trezoreria.

"Este o afacere în valoare de miliarde", a spus Bolsonaro în timpul unei transmisiuni live pe mai multe platforme de socializare din februarie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb