ÎN CADRUL UNEI CONFERINŢE DE PRESĂ: Un candidat la primăria Buzău a uitat din ce partid face parte

A.P.
Politică / 2 iulie 2020

Constantin Florescu

Constantin Florescu

Constantin Florescu, fost consilier local ales pe listele PSD Buzău, a trecut recent la PMP. Formaţiunea lui Traian Băsescu îl susţine pe Florescu pentru a candida la Primăria Buzău. Într-o conferinţă de presă, Florescu a uitat pur şi simplu numele PMP, anunţă g4media.ro.

Conform ultimelor informaţii publicate în presă, candidatul PMP Constantin Florescu este fost judecător. Pe vremea când activa ca judecător, a acţionat împotriva unor jurnalişti, condamnându-i la închisoare cu executare.

Publicaţia newsweek.ro relatează despre ancheta apărută în cotidianul "Opinia", sub semnătura lui Sabin Orcan, referitoare la arestarea unor oameni de afaceri protejaţi de sistem.

Ancheta de presă conţinea următoarele pasaje: "De ce a întârziat timp de doi ani dosarul celei mai mari evaziuni fiscale din Buzău?/ Firma D I Company, acuzată de înşelăciune de peste un miliard de lei, şi-a cumpărat sediu în casa mamei fostului procuror şef de municipiu/ Destituit recent din funcţie, procurorul Cornel Georgescu a fost propus acum de PNŢCD pentru postul de subprefect!" Materialul l-a înfuriat atât de tare pe procurorul politician, încât l-a dat în judecată pentru calomnie pe jurnalistul Sabin Orcan.

Ce s-a întâmplat ulterior? Aflăm dintr-un text semnat de Călin Bostan în volumul menţionat anterior: "în data de 11 martie 1997, o instanţă a Judecătoriei Buzău, condusă de vicepreşedintele Constantin Florescu, a condamnat la câte un an de închisoare cu executare, pentru calomnie, trei ziarişti de la Opinia din Buzău. Cei trei, Corneliu Ştefan (director general al S.C. Opinia S.A.), Florian Angelo (director executiv al aceleiaşi societăţi) şi Sabin Orcan (redactor - şef adjunct al ziarului Opinia) au fost trimişi în judecată în urma plângerii formulate de fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în prezent procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. Prin Sentinţa penală nr. 461/11.03.1997, ziariştii au fost obligaţi şi la plata, în solidar, a sumei de 140 milioane lei de către partea vătămată, reprezentând daune morale pretinse de acesta".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Specific ciripoiului Basescu. Acest partid care in conducere un colaborator al securitatii nu poate fi scos in afara legii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb