ÎN CĂUTAREA UNOR SOLUŢII DE FUNCŢIONARE Este luată în calcul o eventuală restructurare a Companiei Naţionale a Uraniului

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2016

Este luată în calcul o eventuală restructurare a Companiei Naţionale a Uraniului

Conducerea Ministerului Energiei şi cea a Companiei Naţionale a Uraniului caută soluţii pentru ca această companie să-şi poată continua activitatea, în special pentru preluarea producţiei, dar se discută şi de un program de restructurare, a declarat, ieri, liderul sindical Mugurel Huţuleac, citat de Mediafax.

Preşedintele Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu a precizat că angajaţii din cadrul Companiei Naţionale a Uraniului doresc menţinerea locurilor de muncă, dar sunt îngrijoraţi întrucât cele două contracte care asigură veniturile CNU nu mai există, după ce Nuclearelectrica a reziliat contractul cu CNU, iar Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRS-PS) nu poate încheia un nou contract deoarece în bugetul consolidat aferent anului 2016 nu este prevăzută suma necesară.

Huţuleac a spus că între demersurile făcute a fost şi cel prin care s-a transmis o informare către CSAT privind situaţia existentă, dar că se discută despre reluarea contractului cu ANRS şi sunt căutate soluţii pentru încheierea unui nou contract cu Nuclearelectrica.

Pe marginea unui potenţial program de restructurare, reprezentanţii sindicatului şi cei ai Ministerului Muncii urmează să aibă, astăzi, o primă discuţie.

"Am observat interes din partea Ministerului Energiei, care caută soluţii pentru ca activitatea CNU să continue", a spus Huţuleac.

El a menţionat că angajaţii sunt pregătiţi de proteste şi să intre în grevă generală, dacă situaţia nu va fi soluţionată favorabil.

Sindicatul Exploatare Preparare Uraniu a transmis, în urmă cu două săptămâni, Companiei Naţionale a Uraniului, o notificare prin care solicită conducerii CNU să răspundă la revendicările formulate de salariaţi.

Aceştia solicită garantarea păstrării locurilor de muncă în cadrul CNU Bucureşti, garantarea clauzelor prevăzute în Contractul colectiv de muncă, a planului de măsuri de protecţie socială în afara drepturilor prevăzute în Contractul colectiv de muncă şi creşterea salariului tarifar de încadrare cu 200 lei pentru fiecare salariat.

Sindicaliştii arată că, în condiţiile actuale, pentru anul 2016, în proiecţia de buget a CNU nu sunt prevăzute surse de venituri, ceea ce duce la imposibilitatea desfăşurării activităţii companiei şi, implicit, la închiderea acesteia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb