ÎN CAZUL JUDECĂTORILOR ARESTAŢI, UNPIR doreşte să afle numele membrilor care au dat mită

A.C.
Companii #Insolvenţa / 21 mai 2014

DNA realizează un serviciu de însănătoşire a climatului din cadrul activităţii de insolvenţă, dacă se va stabili, prin hotărârea instanţei, că judecătorii acuzaţi vor fi găsiţi vinovaţi, în contextul numeroaselor arestări de judecători sindici din Bucureşti, potrivit unui comunicat UNPIR remis redacţiei, care transmite că aceasta doreşte aflarea numelor mebrilor care au dat mită.

"Consiliul Naţional de Conducere al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România, luând act de numeroasele arestări de judecători sindici din Bucureşti, consideră că Direcţia Naţională Anticorupţie realizează un serviciu de însănătoşire a climatului din cadrul activităţii de insolvenţă, dacă se va stabili în mod definitiv, prin hotărârea instanţei, că judecătorii acuzaţi se fac vinovaţi de faptele ce li se impută", se arată în comunicare.

Consiliul Naţional de Conducere al Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România consideră că "asanarea acestui mediu trebuie să continue şi în Bucureşti şi în provincie. Deoarece nu poate exista infracţiunea de mită fără mituitori, C.N.C. (Consiliul Naţional de Conducere - n.r.) aşteaptă să ia la cunoştinţă numele membrilor UNPIR implicaţi în aceste infracţiuni. De altfel, instanţele disciplinare ale profesiei nu au ezitat să suspende sau chiar să elimine din profesie pe cei care au săvârşit fapte disciplinare sau penale grave".

UNPIR arată că prin modificarea art.36 lit.h la OUG 86/2006 se poate stabili dacă fapta penală aduce atingere profesiei de practician în insolvenţă, după punerea în mişcare a acţiunii penale iar, sancţiunea este suspendarea practicianului în insolvenţă până la pronunţarea unei hotărâri definitive.

"Din fericire, există foarte puţine cazuri de judecători sindici sau practicieni în insolvenţă care săvârşesc astfel de infracţiuni", se mai arată în comunicat.

UNPIR mai transmite că la Curtea Constituţională a României s-a respins astăzi sesizarea de neconstituţionalitate a Legii cu privire la procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, depusă de PNL şi în cadrul căreia UNPIR a adoptat poziţia de "amicus curiae".

De asemenea, s-a confirmat susţinerea Uniunii că numirea administratorilor/lichidatorilor judiciari trebuie să se facă de către creditori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb