ÎN CONTEXTUL CONVERSIEI ÎN ACŢIUNI A UNEI CREANŢE A STATULUI  Subscriere de 98% pentru majorarea de capital a Avioane Craiova

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 august 2020

Subscriere de 98% pentru majorarea de capital a Avioane Craiova

Operaţiunea de majorare de capital a Avioane Craiova (AVIO), ce a inclus conversia în acţiuni a unei creanţe deţinute de Stat asupra companiei, a avut un grad de subscriere de 98,26%, pe lângă Ministerul Economiei, Energiei Si Mediului de Afaceri alţi 37 de acţionari ai emitentului participând la operaţiunea de piaţă, se arată în raportul remis ieri de intermediarul Prime Transaction către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea de capital, ce fusese aprobată de acţionari în luna aprilie a acestui an, s-a derulat între 29 iunie şi 29 iulie, iar în cadrul opraţiunii s-a realizat conversia unei creanţe deţinute de Stat asupa Avioane Craiova, în valoare de 7,46 milioane de lei, reprezentând valoarea rezultată în urma realizării şi finanţării investiţiilor din anii 2017 şi 2018, din sumele alocate de la bugetul statului, prin bugetul Ministerului Economiei.

Operaţiunea a presupus emiterea a cel mult 3,126 milioane de acţiuni noi, la preţul de 2,5 lei/titlu, respectiv o majorare de capital de 7,817 milioane lei, din care au fost vândute (incluzând şi conversia creanţei Statului), 3,072 milioane de acţiuni noi, echivalentul a 7,681 milioane de lei.

După închiderea perioadei de subscriere au fost anulate 54.536 de acţiuni, ce nu au fost vândute în cadrul operaţiunii de piaţă.

Pentru anul trecut, Avioane Craiova a raportat o cifră de afaceri de 20,07 milioane de lei, cu 27,67% peste cea din anul anterior, în timp ce pierderea companiei s-a diminuat cu 10,56%, de la aproape 5,13 milioane de lei în 2018, la 4,58 milioane lei în 2019.

Înainte de derularea operaţiunii de majorare de capital, Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţinea 95,46% din Avioane Craiova.

Acţiunile AVIO sunt listate pe Piaţa AeRO administrată de BVB şi se tranzacţionează sporadic, la ultima cotaţie din data de 3 august, de 3,06 lei, capitalizarea companiei fiind de 32,77 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ati greșit poza. Arată un avion in zbor! De când se ocupă Avioane Craiova cu avioanele?

    E o societate practic in faliment ținuta in viață că nu dă bine altfel! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb