ÎN FEBRUARIE Erdogan efectuează o vizită în Arabia Saudită

G.B
Internaţional / 3 ianuarie 2022

Recep Tayyip Erdogan

Recep Tayyip Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat astăzi că va efectua o vizită în Arabia Saudită în februarie, prima după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul în 2018, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Mă aşteaptă în februarie. Mi-a promis. Voi efectua o vizită în februarie în Arabia Saudită", a declarat şeful statului turc despre prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, zis şi MBS, răspunzând unei întrebări privind relaţiile comerciale între Ankara şi Riad.

Această vizită va fi prima efectuată de preşedintele turc după asasinarea în 2018 a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, în consulatul saudit de la Istanbul, de către un grup de persoane venite de la Riad. Critic al puterii saudite după ce a fost apropiat de aceasta, Jamal Khashoggi, care locuia în SUA, era angajat al Washington Post.

Preşedintele turc Erdogan a acuzat atunci "guvernul saudit la cel mai înalt nivel" că a comandat crima, excluzându-l pe rege.

Relaţiile dintre Ankara şi Riad s-au degradat în 2017 din momentul blocadei asupra Qatarului, un aliat apropiat al Turciei, decretată de Arabia Saudită şi urmată de Emiratele Arabe Unite.

Înmulţind în ultimele luni iniţiativele pentru reînnodarea legăturilor cu puterile regionale, Erdogan a declarat la începutul lui decembrie că vrea să dezvolte relaţiile Ankarei cu ţările Golfului, "fără distincţie".

El l-a primit la Ankara în noiembrie pe prinţul moştenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, zis MBZ, înainte de a se deplasa în decembrie pentru o vizită de două zile la Doha, unde a deschis un nou capitol al relaţiilor între fostele rivale regionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb