ÎN LIPSA OFERTEI PUBLICE DE PRELUARE DIN PARTEA MAJORITARULUI SIF Moldova se retrage din acţionariatul fostei "Ceramica" Iaşi

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 aprilie 2015

SIF Moldova se retrage din acţionariatul fostei "Ceramica" Iaşi

SIF2 estimează un prejudiciu de 2,49 milioane de lei, din cauză că obligaţia de derulare a ofertei publice nu a fost respectată

SIF2 Moldova a depus cererea de retragere din acţionariatul "Brikston Construction Solutions" Iaşi (fosta "Ceramica"- simbol CERE), în condiţiile în care acţionarul majoritar nu şi-a îndeplinit obligaţia să deruleze o ofertă publică de preluare, iar termenul limită pentru retragerea acţionarilor (în contextul delistării) expiră pe 14 aprilie, potrivit unui raport al companiei.

SIF2 Moldova precizează că, în urma cererii de retragere, are dreptul la 5,13 milioane de lei pentru pachetul de 6,46% din titlurile CERE.

Totodată, SIF2 estimează un prejudiciu minim de 2,49 milioane de lei, din faptul că acţionarul majoritar - Eurobrick International BV - nu a derulat oferta publică de preluare obligatorie.

"Subliniem că vom continua acţiunile judiciare şi extrajudiciare pentru recuperarea prejudiciului creat de către acţionarul majoritar al societăţii Brikston Construction Solutions Iaşi şi de către persoanele care acţionează concertat cu acesta, prin refuzul de a efectua oferta publică obligatorie de preluare în termenul legal", arată comunicatul SIF2.

Recent, SIF2 a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) să oblige "Brikston Construction Solutions" Iaşi la efectuarea unui alt raport de evaluare, care să reflecte valoarea justă a acţiunilor societăţii, amintind că emitentul se află sub incidenţa reglementărilor şi a deciziei ASF privind efectuarea ofertei publice de preluare obligatorie, scadentă încă din 15.07.2014, data la care a fost schimbat controlul indirect asupra acestui emitent conform raportărilor publice.

De altfel, Eurobrick International BV, acţionarul majoritar al Brikston Construction Solutions Iaşi a primit o amendă de 15.000 de lei, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pe 2 aprilie, după ce fusese avertizat, în februarie, pentru că nu a derulat oferta de preluare obligatorie a societăţii, după ce Brikston Cooperatief UA a preluat indirect 84,88% din acţiunile CERE.

Acţionarii CERE care doresc să se retragă din societate vor primi 0,6929 lei/acţiune, conform raportului făcut de expertul desemnat de Registrul Comerţului, în vederea retragerii de la tranzacţionare, pe fondul desfiinţării pieţei Rasdaq.

Însă, SIF2 a calculat că, în cazul OPP, majoritarul ar fi trebuit să plătească un preţ cu 31,4% mai mare.

Controlul asupra "Ceramica" Iaşi, redenumită, în februarie, "Brikston Construction Solutions", a trecut, din mâinile fondului de investiţii private (private equity) american Advent International, în cele ale unui fond înregistrat în Hong Kong, în iulie 2014.

Brikston Cooperatief a cumpărat, de la Cooperatief EuroBrick Holding (vehicul al Advent International), pachetul integral de acţiuni al EuroBrick International, acţionarul majoritar al Ceramica Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb