ÎN LUNA MARTIE Vânzările de roviniete în România s-au redus cu 10%

C.B.
Miscellanea / 31 martie 2020

Vânzările de roviniete în România s-au redus cu 10%

Vânzările de roviniete au scăzut, în martie, cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce, doar în ultima săptămână, declinul a fost de 25%, arată datele operatorului platformei online Roviniete.ro.

Conform statisticii platformei Scala Assistance, distribuitor autorizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), contracţia cea mai puternică s-a înregistrat în categoria vehiculelor de transport persoane, unde scăderea din ultima săptămână din martie (22-28 martie) este de aproape 80%.

În acelaşi timp, dinamica pentru autoutilitare şi transport marfă a fost de minus 15%, iar pentru categoria autoturismelor, scăderea la nivelul aceleiaşi perioade a fost de 40%.

Pe de altă parte, la punctele fizice de vânzare a rovinietelor prin sistemul dezvoltat de Scala Assistance, în primele două săptămâni din luna martie, s-au înregistrat creşteri uşoare (de 10%, respectiv 6%), faţă de aceleaşi perioade din 2019, însă ultimele două săptămâni au adus scăderi considerabile - de 15% în săptămâna 15 - 21 martie şi de 33% în săptămâna 22 - 28 martie.

Reprezentanţii Scala Assistance precizează că, în această perioadă, se lucrează la distanţă pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului online de emitere a rovinietei, taxei de pod şi a celorlalte servicii.

Platformele online www.roviniete.ro şi www.taxadepod.ro funcţionează în parametrii normali, iar serviciul de suport continuă să răspundă la telefoane şi să trateze întrebările şi solicitările pe care le adresează cei nevoiţi să plece la drum, precizează sursa citată.

CNAIR a anunţat, recent, că valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, întrucât aceasta nu se încadrează în categoria "Documentelor eliberate de autorităţile publice". Astfel, cei care sunt nevoiţi să călătorească între oraşe în această perioadă, fie că sunt persoane fizice sau transportatori de marfă sau persoane, trebuie să se asigure că au rovinietă valabilă, pentru a evita amenzile emise automat prin sistemele de monitorizare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stie cineva de ce nu se poate suspenda RCA, la cerere, fara predarea placutelor de inmatriculare pentru cei care nu circula, fiind obligati sa stea in case?

    Pentru ce drku am platit RCA daca stam si ne uitam la masini de la balcon ??? 

    1. Pentru ca legea spune, de aia platesti. Daca circuli sau nu e alta problema.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb