ÎN MAXIMUM O LUNĂ, Metrorex şi RATB ar putea declanşa o grevă comună

F.A.
Companii / 25 iulie 2013

Metroul bucureştean ar putea declanşa în maximum o lună greva generală, la care s-ar putea alătura şi sindicaliştii de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti, au anunţat, astăzi, liderii celor două societăţi, Ion Rădoi şi Vasile Petrariu, arată Realitatea.net.

Sindicaliştii de la metrou reclamă blocarea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă, în condiţiile în care ei au cerut actualizarea salariilor cu rata inflaţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, în timp ce sindicatele de la RATB atrag atenţia asupra faptului că peste 3.500 de oameni ar trebui daţi afară pentru ca societatea să poată funcţiona până la finele anului, cu bugetul alocat.

"La data de 31 martie 2013, a expirat vechiul contract colectiv de muncă. De atunci şi până în prezent, am făcut demersurile necesare pentru a încheia un nou contract. Cu excepţia prevederilor care sunt pur formale, sindicatele au solicitat recuperarea indicelui de inflaţie, care este în jur de 4%. Nu am găsit înţelegere pentru a rezolva această situaţie. Bineînţeles că ne-am consultat cu Consiliul General şi cu cei care sunt abilitaţi, conform statutului, ca să hotărâm ce facem'', a declarat liderul sindical de la Metrou, Ion Rădoi.

În ceea ce priveşte RATB, liderul sindical Vasile Petrariu a afirmat: "Legat de greva generală de la Metrorex şi a posibilităţii de a intra şi noi, ca un preambul, va fi o grevă de solidaritate, în situaţia în care colegii de la metrou nu-şi rezolvă problemele odată cu noi sau până să discutăm noi problemele astea va fi un preambul a ceea ce se va întâmpla după luna septembrie, pentru că şi noi vom avea negocierea contractului colectiv de muncă la sfârşitul anului, în decembrie. Dacă până atunci nu se rezolvă toate aceste lucruri, şi noi vom fi în aceeaşi situaţie, pentru că nu vom putea încheia un contract colectiv de muncă. Nu cade bine ca la finele anului să avem aceste probleme".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Radoi nu mai este de mult un lider de sindicat, Radoi este ceea ce vrea si face ce vrea cu angajatii de la metrou prin diferite forme de manipulare a acestora pentru a-si rezolva problemele de ordin financiar. DNA-ul sa-si faca datoria si sa actioneze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb