Companiile de distribuţie de energie electrică ale Enel au realizat investiţii în valoare de circa 400 de milioane de euro, inclusiv în reţele de înaltă tensiune, în perioada 2008-2018, investiţii care au contribuit la îmbunătăţirea serviciilor oferite, măsurată prin reducerea duratei medii a întreruperilor neplanificate, după cum au anunţat reprezentanţii companiei.
"Aceste proiecte aduc beneficii economiei în general, întrucât echipamentele folosite pentru modernizarea staţiilor, precum transformatoarele de putere, sunt fabricate de producători din România, ca Retrasib Sibiu sau Electroputere Craiova", subliniază sursele citate.
Potrivit Enel, calitatea serviciilor de distribuţie pe care compania le oferă a continuat să crească în 2018 faţă de 2017, aceasta fiind măsurată prin indicele SAIDI (System Average Interruption Duration Index).
"Conform rapoartelor ANRE pentru anul 2017, indicele SAIDI pentru E-Distribuţie Muntenia a fost anul trecut de 145 de minute, media naţională fiind de 283,9 de minute. E-Distribuţie Dobrogea şi Banat au avut, de asemenea, performanţe sub media naţională, cu indicele SAIDI la 185 de minute, respectiv 259 de minute. În primele zece luni ale acestui an, calitatea serviciului a continuat să se îmbunătăţească, astfel că SAIDI înregistrat a fost de 113 minute pentru E-Distribuţie Muntenia, 149 de minute pentru E-Distribuţie Dobrogea şi 191 pentru E-Distribuţie Banat", conform Enel.
E-Distribuţie Muntenia, care gestionează reţelele de distribuţie din Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov, operează peste 60 de staţii de transformare în această regiune. Compania a modernizat şi introdus în sistemul Telecontrol 28 din cele 35 de staţii pe care le deţine în capitală, în timp ce staţiile Nord, Cotroceni, Filaret, Pajura, Obor şi Solex sunt în curs de modernizare, iar la ultimele trei din acestea lucrările de modernizare vor fi finalizate în 2019.
Toate cele 13 staţii din Ilfov, precum şi cele 15 din Giurgiu au fost deja modernizate şi integrate în sistemul de control automat.
"Proiectele de modernizare din regiunea Muntenia au presupus instalarea a peste 60 de transformatoare noi, moderne. Acestea au fost instalate atât în staţiile noi, cât şi în staţiile în care au înlocuit transformatoarele vechi şi ineficiente", mai arată Enel Distribuţie.
În ceea ce priveşte E-Distribuţie Banat, compania a modernizat, în cei zece ani, 30 de staţii de transformare, printre cele mai semnificative proiecte numărându-se staţiile Teba, Musicescu, Balta Sărată, Victoria, Decebal, Freidorf, Câlnic.
În acelaşi timp, E-Distribuţie Dobrogea a derulat proiecte de modernizare la 80 de staţii de transformare, printre care Tăbăcărie, Constanţa Centru, Abator, Mahmudia, Crişan, Neptun şi Mircea Vodă.
Enel este unul dintre cei mai mari jucători din piaţa energetică europeană, grupul activând în peste 30 de ţări din lume, având o capacitate instalată netă de circa 89 GW. La nivel naţional, Enel România oferă servicii pentru aproximativ 3 milioane de clienţi, operând reţele de distribuţie care acoperă o treime din piaţa locală.
1. fără titlu
(mesaj trimis de stef în data de 17.12.2018, 13:47)
Si cu cat a crescut indisponibilitatea la consumatori in general ? Dupa atatea investitii pe hartie sau supraevaluate.