Elite Business Women, cel mai mare club de afaceri feminin din România, a lansat, ieri, fondul de investiţii Elite Business Women Investment Fund, prin care antreprenoarele îşi propun să ofere finanţare afacerilor deţinute în proporţie de minim 50% de către femei.
Clubul Elite Business Women numără 10.000 de membre, iar programul Elite Business Women Inves-tment Fund este bazat pe conceptul de "marketing prin afiliere".
Perioada de înscriere este ianuarie-februarie 2020, iar procesul de selecţie durează până la 31 martie, a afirmat, ieri, Bianca Tudor, Founder & CEO Elite Business Women.
Conform membrelor clubului, doar 37,5% dintre acţionarii sau asociaţii firmelor din România sunt femei, arată datele de la Oficiului Naţional al Registrului Comerţului pentru primele şapte luni din 2019. Puţin peste 500.000 de femei deţin acţiuni în cele aproape un milion de companii româneşti, iar cea mai mare provocare a femeilor antreprenor o reprezintă lipsa de finanţare pentru a începe şi dezvolta un business, arată un studiu realizat de Mastercard Index of Women Entrepreneurs.
Conform liderilor Elite Business Women, 20% din taxa de membru achitată de fiecare antreprenoare care se înscrie în club merge către Elite Business Women Investment Fund, iar pentru fiecare nou membru înscris, persoana care face recomandarea primeşte un bonus de 20% din valoarea membershipului, a mai spus Bianca Tudor.
Domnia sa a mai declarat: "La baza Elite Business Women stau argumente care nu au legatură cu feminismul şi anume: un procent de 51% din populaţie, la nivel global, este reprezentat de femei; cea mai mare rata a şomajului este în rândul femeilor, numărul absolventelor de studii superioare este mai mare decât cel al absolvenţilor. Acestea înseamnă că există un capital uman educat, însă neexploatat".
Criteriile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească o afacere pentru a putea fi înscrisă în acest program sunt: să activeze în următoa-rele domenii - educaţie, sănătate, IT, servicii, AI, antreprenoriat social, producţie, marketing, consultanţă etc; pot aplica afacerile deja înfiinţate, care au în acţionariat o femeie, cu minim 50% din acţiuni; compania să fie pe profit şi să nu fie implicată în litigii civile sau penale; membrele Elite Business Women au prioritate la finanţare.
Potrivit Elite Business Women, în ţara noastră, bărbaţii sunt plătiţi mai bine decât femeile angajate pe posturi similare, câştigând cu 6% mai mult decât o femeie, deşi prestează aceleaşi servicii. Decalajul de gen îl regăsim şi atunci când vine vorba despre antreprenoriat, iar potrivit studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs, 28,9% dintre afacerile din România sunt deţinute de femei, plasând ţara noastră pe locul 9 din cele 57 de state analizate. În clasament, România a urcat de pe locul 13, pe care îl ocupa anul trecut.
Membrele Elite Business Women au acces la toate planurile de afaceri depuse online de către aplicanţi şi, tot online, vor vota businessul pe care îl consideră potrivit pentru a primi finanţare.