ÎN POFIDA ZVONURILOR RCS&RDS nu ştie că ar avea vreun nou dosar la DNA

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 28 iunie 2017

RCS&RDS nu ştie că ar avea vreun nou dosar la DNA

Compania va percepe o suprataxă de 6 euro/GB consumat în roaming în UE, dacă primeşte acordul ANCOM

-----------

Actualizare 13:30 DNA: RCS&RDS şi Ioana Băsescu nu au calitatea de suspect/inculpat într-un alt dosar decât cele deja mediatizate

RCS&RDS şi Ioana Băsescu nu au calitate de suspect / inculpat pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor, într-un alt dosar decât cele deja mediatizate, au transmis reprezentanţii DNA, la solicitarea ziarului "BURSA".

(A.A.)

-----------

Valentin Popoviciu, Vicepreşedinte RCS&RDS a declarat, ieri, că nu deţine nicio informaţie referitoare la existenţa unui nou dosar penal privind compania, la DNA, aşa cum au arătat unele televiziuni de ştiri.

Potrivit B1 TV, compania RCS-RDS şi Ioana Băsescu sunt anchetaţi pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Totul a pornit de la un raport al Direcţiei Generale Antifraudă din cadrul ANAF trimis către DNA, din care reiese că RCS, Ioana Băsescu, dar şi alte persoane sunt susceptibile de spălare de bani şi evaziune fiscală, conform televiziunii, care precizează că acest dosar a apărut prin disjungere dintr-un altul în care Ioana Băsescu este trimisă în judecată pentru presupuse infracţiuni comise în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Potrivit sursei citate, RCS-RDS e acuzată de inspectorii fiscali şi cercetată de DNA că ar fi evidenţiat în acte contabile operaţiuni fictive, cu scopul de a plăti mai puţine impozite. RCS a eludat astfel bugetul de stat cu taxe şi impozite. Inspectorii fiscali vorbesc în acest caz de un prejudiciu de 1,5 milioane de lei.

Referitor la aceste informaţii, Valentin Popoviciu a declarat: "Nu am citit şi nu ştiu să vă răspund. Nu am nicio informaţie şi nu pot să comentez".

DNA a pus sub urmărire penală RCS&RDS pentru spălare de bani, chiar în timpul ofertei pentru listarea companiei DIGI Communications la Bursa de Valori Bucureşti, iar, în ziua începerii tranzacţionării l-a pus sub urmărire penală şi pe CEO-ul DIGI Serghei Bulgac.

Televiziunile de ştiri au prezentat informaţii despre un nou dosar penal al RCS, chiar în ziua în care compania a susţinut o conferinţă referitoare la lansarea unor noi servicii.

Compania de telefonie mobilă Digi Mobil a avut aproximativ 3,3 milioane de clienţi, în primele trei luni ale acestui an

Firma RCS&RDS intenţionează să perceapă o suprataxă de aproximativ 6 euro/Gigabyte în contextul în care, în prezent, compania trebuie să achite 7,7 euro/Gigabyte celorlalţi operatori de telefonie mobilă din Uniunea Europeană (UE) pentru serviciile oferite clienţilor săi.

Oficialii RCS&RDS au arătat că, deocamdată, compania nu poate taxa clienţii pentru traficul de date efectuat în UE, deoarece nu are încă un acord de la Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Valentin Popoviciu, Vicepreşedinte RCS&RDS a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: "În ceea ce priveşte suprataxa de roaming, am depus cererea de suprataxă către ANCOM imediat ce BEREC, organismul reglementatorilor europeni, a emis modelul prin care se putea depune solicitarea. (...) Ei sunt în faza finală de a ne aproba cererea de suprataxă. Aşteptăm cu nerăbdare feedbackul final din partea ANCOM şi al Comisiei Europene.Totuşi, aşteptăm un feedback mai rapid din partea ANCOM, pentru că în momentul de faţă nu avem un mesaj clar pentru pentru clienţii noştri şi nu putem să le comunicăm tarifele pentru suprataxa pe care o vom aplica pentru roaming (...) Suprataxa va fi undeva în jur de 6 euro/gigabyte de trafic de date, care este o scădere de la 60 de euro".

Conform celor prezentate de oficialii RCS&RDS, compania de telefonie mobilă Digi Mobil a avut aproximativ 3,3 milioane de clienţi în primele trei luni ale acestui an, în creştere de la peste 2,84 milioane de clienţi cu un an în urmă.

În aceeaşi perioadă, traficul în 4G a ajuns la 50% din total, iar acoperirea la nivelul populaţiei României a ajuns la 50% în 4G.

Până în luna septembrie, compania are în vedere extinderea reţelei 4G pentru a acoperi toate tunelurile metroului bucureştean.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca am pus bani deoparte la 30 lei/buc

    1. noroc bun

      Ei lasă că și la Medlife s-au grăbit multi să-i cânte prohodul, o vedeau cum se prăbușește și de unde, prețul s-a dus în sus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb