ZIARUL BURSA

28 iunie 2017
Ediţia din 18.10.2024
Ludwik Sobolewski, în epoca post-adevăr

Ludwik Sobolewski, în epoca post-adevăr

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 28 iunie 2017

Aflat pe final de mandat, Ludwik Sobolewski, CEO-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se laudă cu lucruri pe care nu le-a făcut el, probabil în încercarea să convingă că merită să rămână în fruntea BVB, mai ales pentru pachetul salarial atractiv de 17.000 de euro/lună, plus bonusuri de performanţă.

Surse din piaţă spun că, în această perioadă, se negociază un eventual nou mandat al directorului Bursei, acesta fiind presat să accepte o remuneraţie mai mică.

Aflat în campanie electorală, Ludwik Sobolewski îşi demonstrează încă o dată calităţile de politician.

Isar: "BNR este forţată să acţioneze pe placul PSD"

DEFICIT BUGETAR DE TREI ORI MAI MARE Isar: "BNR este forţată să acţioneze pe placul PSD"

ANCUŢA STANCIUMacroeconomie / 28 iunie 2017

Actualizare 13:28 Dan Suciu: "Liviu Voinea era plecat din ţară, inclusiv pe 25 iunie"

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale, Dan Suciu, ne-a transmis că Liviu Voinea era plecat din ţară, inclusiv pe 25 iunie, când surse politice au susţinut că ar fi participat la reuniunea de la Camera Deputaţilor.

------------

Execuţia bugetului general consolidat, pe primele cinci luni ale anului 2017, s-a încheiat cu un deficit de 2,2 miliarde lei, respectiv 0,27% din PIB, potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor, un deficit de trei ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut în perioada similară, datele confirmând, astfel, previziunile sumbre ale unor analişti economici, care estimau creşterea deficitului în urma majorărilor salariale.

Ministerul Energiei: "Fondul Proprietatea generează blocaje în activitatea Hidroelectrica"

HIDROELECTRICA NU MAI ARE CONDUCERE EXECUTIVĂ Ministerul Energiei: "Fondul Proprietatea generează blocaje în activitatea Hidroelectrica"

A.S.Piaţa de Capital / 28 iunie 2017

Actualizare 14:20

Ministerul Energiei, în calitatea sa de acţionar majoritar la "Hidroelectrica", îşi exprimă public îngrijorarea, într-o scrisoare deschisă, în legătură cu posibilele pierderi financiare ale companiei, "ca urmare a blocajului ce se prefigurează la nivelul managementului celei mai mari companii energetice de stat din România".

Actualizare 11:42 Acţionarii "Hidroelectrica" vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere

-----------

Mandatele conducerii executive a Hidroelectrica - Ovidiu Agliceru, Petronel Chiriac şi Iulian Tudor - au expirat pe 25 iunie, după ce au fost prelungite cu o lună de zile pe 25 mai, iar Consiliul de Supraveghere provizoriu al companiei nu a reuşit, vineri, să voteze încă o prelungire.

RCS&RDS nu ştie că ar avea vreun nou dosar la DNA

ÎN POFIDA ZVONURILOR RCS&RDS nu ştie că ar avea vreun nou dosar la DNA

A.I.Companii / 28 iunie 2017

Actualizare 13:30 DNA: RCS&RDS şi Ioana Băsescu nu au calitatea de suspect/inculpat într-un alt dosar decât cele deja mediatizate

RCS&RDS şi Ioana Băsescu nu au calitate de suspect / inculpat pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor, într-un alt dosar decât cele deja mediatizate, au transmis reprezentanţii DNA, la solicitarea ziarului "BURSA".

-----------

Valentin Popoviciu, Vicepreşedinte RCS&RDS a declarat, ieri, că nu deţine nicio informaţie referitoare la existenţa unui nou dosar penal privind compania, la DNA, aşa cum au arătat unele televiziuni de ştiri.

Complexul Energetic Oltenia, OMV Petrom şi Romgaz vor primi aproximativ 185 milioane de euro

PRIN PLANUL NAŢIONAL DE INVESTIŢII Complexul Energetic Oltenia, OMV Petrom şi Romgaz vor primi aproximativ 185 milioane de euro

A.S.Companii / 28 iunie 2017

Complexul Energetic Oltenia, OMV Petrom şi Romgaz vor primi aproximativ 185 milioane de euro, în urma aprobării de către Camera Deputaţilor a proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.30/2015 privind unele măsuri pentru implementarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră producătorilor de energie electrică, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul naţional de investiţii.

Exclusivitatea OPCOM în tranzacţionarea gazelor va fi dezbătută la toamnă

Exclusivitatea OPCOM în tranzacţionarea gazelor va fi dezbătută la toamnă

A.S.Companii / 28 iunie 2017

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, ieri, retransmiterea la Comisia de Industrii a proiectului de lege privind modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, în sensul reglementării extracţiei de gaze naturale pe teritoriul României şi tranzacţionarea acestuia prin intermeniul unei burse unice, respectiv OPCOM.

De la iluzia Sfîrşitului, la sfîrşitul Iluziei

Cornel CodiţăEditorial / 28 iunie 2017

Cornel Codiţă

De luni încoace, în România, orice strategie de supravieţuire bazată pe iluzii a fost scoasă în afara realităţii. Este simultan ireală, ilegală, imorală, imposibilă şi... ridicolă era să zic, dar ridicolul a murit de mult în societatea în care vieţuim.

Bitdefender: O nouă ameninţare cibernetică de tip ransomware afectează companii şi instituţii din ţară

Bitdefender: O nouă ameninţare cibernetică de tip ransomware afectează companii şi instituţii din ţară

Companii / 28 iunie 2017

Actualizare 10:44 Atacul cibernetic a ajuns în Asia

Noul atac cibernetic ransomware, similar atacului WannaCry, a ajuns în Asia, după ce s-a răspândit din Europa în SUA în timpul nopţii, afectând companii, operatori portuari şi sisteme guvernamentale, informează agenţia Bloomberg.

------------

Mai multe companii şi instituţii din ţara noastră şi din alte state din regiune, printre care Ucraina şi Rusia, au fost afectate marţi de o nouă ameninţare cibernetică de tip ransomware, denumită GoldenEye, care criptează datele utilizatorilor şi apoi solicită recompensă, , a anunţat marţi producătorul român de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender, potrivit Agerpres.

Finanţări BERD de 100 milioane euro pentru investiţii în eficienţă energetică, în sectorul rezidenţial

Finanţări BERD de 100 milioane euro pentru investiţii în eficienţă energetică, în sectorul rezidenţial

RAMONA RADUBănci-Asigurări / 28 iunie 2017

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a lansat, ieri, programul de finanţare Green Economy Financing Facility (GEFF), prin intermediul căruia sectorul rezidenţial şi cel de afaceri, din ţara noastră, beneficiază de împrumuturi destinate creşterii eficienţei energetice, a declarat Matteo Patrone, directorul regional al BERD pentru România şi Bulgaria.

Evaluarea Naţională: statistic stăm bine

Evaluarea Naţională: statistic stăm bine

OCTAVIAN DANCultură / 28 iunie 2017

Rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională, cu două procente mai mari faţă de anul trecut, indică o creştere în ceea ce priveşte calitatea procesului de învăţământ la nivel gimnazial.

Mario Draghi (Sursa foto: Wikipedia)

Preşedintele BCE sugerează o reducere a măsurilor de stimulare

V.R.Jurnal de criză / 28 iunie 2017

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a sugerat, ieri, că instituţia pe care o conduce ar putea să înceapă să restrângă programului de stimulente, în condiţiile în care avansul economiei zonei euro accelerează, însă a avertizat în privinţa unei stopări bruşte a acestuia.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo