Compania de inginerie inovativă In-tech şi-a deschis prima filială în România, la Braşov, fiind astfel prezentă în 7 ţări din lume. In-tech a fost înfiinţată în 2002, în Germania, ca o firmă startup formată din studenţi şi s-a dezvoltat, în câţiva ani, într-o întreprindere mijlocie de succes cu locaţii în Germania, Austria, SUA, China, Cehia, Marea Britanie şi acum România, ajungând la peste 1.000 de angajaţi.
Jean Luc Rolland, CEO In-Tech România, ne-a declarat odată cu deschiderea oficială a filialei de la Braşov, vinerea trecută, că există în continuare dorinţa de extindere: "Am început cu un angajat, în ianuarie când am demarat procedura de formare a echipei de la Braşov, acum suntem 30 şi vrem ca până la finele anului să trecem de 70".
• De ce a ales In-tech Braşovul
Clienţii In-tech sunt doar din Germania, iar în alegerea locaţiei din România, Braşovul, a câştigat în faţa altor competitori (precum Timişoara, Cluj sau Bucureşti), deoarece are o legătură strânsă cu mediul economic german, o serie de companii din industria automotive având filiale la Braşov. Unii dintre cei mai mari clienţi ai grupului sunt BMW, Continental sau Siemens.
Fiind o companie furnizoare de servicii, inginerii In-tech testează orice funcţie electronică a unui autovehicul, oferind producătorilor şi furnizorilor de sisteme un portofoliu de servicii cuprinzător atât pentru industria automotive, cât şi inginerilor din domeniile construcţiilor de maşini şi sistemelor de trafic. De asemenea, dezvoltatorii software ai companiei pregătesc kiturile de testare pentru componentele electronice.
CEO-ul In-tech România a declarat: "Rădăcinile In-tech îşi au originea în zona automobilistică, întreprinderea înfiinţată în 2002 a primit primele comenzi în această branşă. De atunci, zona automobilistică s-a dezvoltat simţitor. În centrele noastre de inovaţii, noi ne preocupăm de megatrendurile automobilistice, precum deplasare autonomă, mecanisme de acţionare alternative sau conectivitate&securitate. Ne ocupăm de integrare în sistem a componentelor electronice. Testăm de la cel mai mic component sau funcţie până la sistemul total".
• Perioadă de adaptare pentru noii angajaţi
In-tech va continua în următoarea perioadă dezvoltarea echipei de la Braşov şi va angaja experţi în ingineria electronică, dar şi dezvoltatori software. În ceea ce priveşte noii angajaţi, fiecare dintre aceştia vor începe cu o perioadă de training, ca de altfel fiecare salariat care a ales să se alăture echipei companiei. "Toate posturile încep cu o perioadă de inducţie în echipa de proiect. Se participă la cursuri tehnice-teoretice, astfel încât să se asigure integrarea noului angajat pe post. Această perioadă de training durează între două săptămâni şi şase luni şi o face fiecare nou-angajat, nu s-a efectuat doar pentru primii angajaţi din firmă", a explicat Adriana Bucovanu recruiting manager & HR Coordinator in-tech România. De asemenea, şi serviciile interne ale companiei sunt într-o continuă dezvoltare odată cu creşterea echipei. De exemplu, suportul IT pentru toate cele 7 filiale este asigurat de 4 specialişti în domeniu, doi dintre ei aflându-se la centrul din Germania, iar ceilalţi doi la Braşov.