OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit în prima jumătate a acestui an aproximativ 70.000 dosare de daună deschise în baza poliţelor de asigurare de sănătate, arată un comunicat de presă remis redacţiei. Imagistica, medicina de laborator, cardiologia, dermatologia şi ginecologia sunt primele cinci specialităţi medicale cel mai frecvent accesate de asiguraţii noştri.
Media de vârstă a asiguraţilor care au folosit asigurarea de sănătate în această perioadă a fost de 37 de ani, atât în ceea ce priveşte bărbaţii, cât şi femeile.
Potrivit sursei citate, oraşele cu cel mai mare număr de persoane care au beneficiat de avantajele asigurării de sănătate OMNI+ sunt Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Cluj.
Asiguraţii OMNIASIG au ales cu precădere serviciile celor peste 1.100 de clinici partenere din toată ţara, procentul de accesare a asigurării de sănătate OMNI+ în aceste clinici fiind de 77% în sistem de decontare directă, proces care înseamnă că asiguratul nu plăteşte respectivele servicii medicale efectuate. Asiguraţii au ales, în procent de 23% sistemul de rambursare a serviciilor medicale, accesând astfel oricare clinică dorită din România, ulterior OMNIASIG decontând respectiva valoare în contul asiguratului, conform planului de acoperiri existent în poliţă. Durata medie de rambursare este de 6 zile lucrătoare, de la avizarea iniţială.
OMNIASIG urmăreşte întotdeauna ca serviciile acordate clienţilor să fie cât mai rapide şi de calitate, astfel că rezultatul Net Promoter Score (NPS), acordat conform evaluării asiguraţilor noştri, pe durata derulării dosarului de daună, a fost de 95%.
Conform unui raport UNSAR, realizat în luna mai 2022, 39% dintre români sunt interesaţi de asigurările de sănătate, proporţia celor dispuşi să plătească pentru a beneficia de servicii de calitate crescând în medie cu peste trei puncte procentuale. O creştere importantă, care a determinat industria să se adapteze rapid, să se digitalizeze, iar investiţiile au adus poliţele la un click distanţă. De asemenea, conform unei noi recente analize UNSAR, românii au utilizat anul trecut asigurările voluntare de sănătate de peste 620.000 de ori, dublu în comparaţie cu 2020.
Asigurarea de sănătate OMNI+ este aliatul oricărui angajator, reprezentând o măsură de siguranţă pentru asigurarea sănătăţii angajaţilor unui business, retenţia acestora, precum şi a continuităţii afacerii, întrucât pachetul de beneficii este un factor important de cuantificare a atractivităţii unui angajator. Prin intermediul poliţei OMNI+, asiguraţii au acces la o gamă largă de servicii medicale, în orice clinică sau spital privat din România, de la cele mai simple consultaţii (în regim normal sau telemedicină), controale, analize de laborator şi investigaţii (inclusiv cele complexe de tip CT, RMN), până la urgenţe medicale, spitalizare, tratamente şi intervenţii chirurgicale, sau acoperiri pentru cazurile medicale complexe, se precizează în comunicat.