ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI,  Au fost fost înmatriculate în leasing operaţional peste 11.000 de autovehicule

Adina Lateş
Companii / 5 noiembrie 2015

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 53.600 de unităţi în administrare la finalul trimestrului al treilea din 2015, in creştere cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014 şi cu 9% faţă de începutul anului curent, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

"În perioada ianuarie-septembrie, au fost înmatriculate peste 11.000 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 17% din totalul înmatriculărilor noi, ceea ce reprezintă o creştere cu 2 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tendinţa de creştere anticipată de specialişti se menţine, atât în industria auto, cât şi pentru serviciile de management de flote", se arată în comunciat.

Conform datelor centralizate de Asociaţia Societăţilor de Leasing Operaţional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi RCI Finanţare Romania.

"Observăm că leasingul operaţional a continuat să reprezinte o cotă importantă din livrările de autovehicule noi, ceea ce, alături de creşterea constantă a pieţei din ultimii ani, confirmă încrederea deţinătorilor de parcuri auto în această soluţie. Totodată, având în vedere rezultatele după primele trei trimestre, considerăm estimarea iniţială de 55.000 de autovehicule administrate în leasing operaţional, la sfârşitul anului 2015, ca fiind realistă", a declarat Bogdan Apahidean, Preşedinte ASLO.

"Membrii asociaţiei reprezintă 98% din total piaţă. În structura portofoliului (la nivel de asociaţie) observăm o creştere a preferinţei clienţilor pentru serviciile complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 70%, urmate de management de flote 21%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare. Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreţinere şi reparaţii, asigurări (RCA şi CASCO), asistenţă rutieră şi maşină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat", se prezintă în comunicatul amintit.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb